Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyi idősen kell éjszakára...

Mennyi idősen kell éjszakára ágytisztának lennie?

Figyelt kérdés
Amikor oviba került gyermeked, éjszakára már ágytiszta volt?
2013. nov. 6. 16:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 3 évet töltötte júliusban. Még nem ágytiszta este, reggel minden alkalommal jó nehéz a pelus. Hozzá tartozik, hogy estére teszünk mellé vizet, mert szomjas. Nincs szívem nem adni neki csak azért, hogy ne pisiljon be. Tegnap este bajba voltam. Nem volt itthon egy darab pelenka se, a férjem elfelejtett pelust venni. Mondtam a lányomnak, hogy nincs pelus itthon, most nem szabad belepisilni, mert akkor pisis lesz a ruhája. Mondtam, hogy ha kell pisilnia, keljen fel, és szóljon. Lefekvés előtt pisilt (8 órakor), aztán felébredt éjfélkor, de lehet, hogy csak azért, mert volt egy puffanás a szobámban éjfélkor. Kijött, hogy pisilnie kell. Reggel száraz volt. Nem tudom, most azon agyalok, hogy eljátszom vele még egyszer, csak lehet, hogy ahhoz fel kellen ébresztenem valamikor az éjszaka folyamán.
2013. nov. 6. 17:02
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt ágytiszta éjszaka. 3 éves volt júliusban. Most sem az.
2013. nov. 6. 17:05
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

A lányom augusztusban volt 3 éves, róla már 3 hónappal korábban minden reggel üresen vettem le a pelust reggel. Nem is volt szó róla, egyszerűen így alakult. Átalussza az éjszakát, de víz neki is van odatéve, hogy tudjon inni, ha szomjas.

Nem aggódnék a helyedben.

2013. nov. 6. 17:57
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen,ágytiszták is voltak. Hivatalosan 5 éves korig "kell" ágytisztának lenniük.
2013. nov. 6. 18:06
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek :-).

Az én lányom is júliusban múlt 3 éves. Az óvodavezető szerint már rég éjszakára is ágytisztának kéne lennie és nem is lehetne ovis, mert éjjel még pelenkás :-(

2013. nov. 6. 18:11
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez biztosan nem így van! Ugyanis az ovinak semmi köze nincs ahhoz, hogy ágytiszta-e, nekik az a lényeg, hogy az óvodában tudjon szólni, ha pisilnie vagy kakilnia kell. Az én kislányom rendszeresen előadta az elmúlt hetekben a "bugyiba kakilok" magánszámát, és azt mondta az óvónő, hogy nem baj, majd kialakul nála.

De elővettem az egészségügyi könyvet, amibe a státuszvizsgálatokat is vezetik:

3 év: nappali szobatisztaság kialakulóban

4 év: szobatisztasága nappalra kialakult

5 év: szobatisztaság (éjjel, nappal)

Tehát 5 éves korra elvárás az éjjeli szobatisztaság. Nálunk a csoportban van 4 éves kislány, aki éjjelre pelusos.

Semmi gond nincs ezzel az égvilágon! Az óvónő felfrissíthetné az ismereteit.

(egyik előző)

2013. nov. 6. 18:21
 7/20 anonim ***** válasza:
Illetve, ha délután alszik, abba is beletartozik a nappali szobatisztaság, de előtte mennek úgyis pisilni. Az a gondja esetleg, hogy a délutáni ovis alvás során baleset van?
2013. nov. 6. 18:22
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 4 éves kort tudtam, hogy annyi idősen kell éjszakára ágytisztának lennie, de akkor ezek szerint rosszul tudtam.

Egyébként a fiam 3 éves korára már se nappalra, se éjszakára nem hordott pelust. Amikor 3 éves kora előtt pár hónappal nappalra szobatiszta lett, akkor azzal egyidejűleg lett a délutáni alváshoz is, 1 hónap múlva pedig már éjszakára is.

De van olyan ovis csoporttársa a fiamnak, aki még éjszakára pelust hord.

2013. nov. 6. 18:26
 9/20 A kérdező kommentje:
Igen, az. Első hónapban semmi gond nem volt, októberbe sűrűbben volt baleset, csak pisi és alvás körüli időben. És oda lyukkadt ki, hogy azért pisil be, mert éjjel pelusos :-(
2013. nov. 6. 18:26
 10/20 anonim ***** válasza:
41%
Az enyém februárban lesz 5 éves. Azt hiszem mostanában lesz az, hogy nem fogok már pelust adni rá éjjelre. Kb. 1 hónapja ritka az ha van benne valami. De egyszer már próbáltam, nem adtam rá, akkor bepisilt! Lényeg, hogy Ő későn, éppen 3 évesen lett szobatiszta, a nyáron még sokszor nappali alváskor is bepisilt és most van az, hogy talán már az éjjeli is megoldódik. Nálunk az oviban tök sokszor van bepisilés! (szerencsére az enyém már nem) Azt meg soha senki nem kérdezte, hogy éjjel van-e a gyereken pelenka. Nem mindegy az az ovinak?
2013. nov. 6. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!