Mennyi idősen kell éjszakára ágytisztának lennie?
A lányom augusztusban volt 3 éves, róla már 3 hónappal korábban minden reggel üresen vettem le a pelust reggel. Nem is volt szó róla, egyszerűen így alakult. Átalussza az éjszakát, de víz neki is van odatéve, hogy tudjon inni, ha szomjas.
Nem aggódnék a helyedben.
Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek :-).
Az én lányom is júliusban múlt 3 éves. Az óvodavezető szerint már rég éjszakára is ágytisztának kéne lennie és nem is lehetne ovis, mert éjjel még pelenkás :-(
Hát ez biztosan nem így van! Ugyanis az ovinak semmi köze nincs ahhoz, hogy ágytiszta-e, nekik az a lényeg, hogy az óvodában tudjon szólni, ha pisilnie vagy kakilnia kell. Az én kislányom rendszeresen előadta az elmúlt hetekben a "bugyiba kakilok" magánszámát, és azt mondta az óvónő, hogy nem baj, majd kialakul nála.
De elővettem az egészségügyi könyvet, amibe a státuszvizsgálatokat is vezetik:
3 év: nappali szobatisztaság kialakulóban
4 év: szobatisztasága nappalra kialakult
5 év: szobatisztaság (éjjel, nappal)
Tehát 5 éves korra elvárás az éjjeli szobatisztaság. Nálunk a csoportban van 4 éves kislány, aki éjjelre pelusos.
Semmi gond nincs ezzel az égvilágon! Az óvónő felfrissíthetné az ismereteit.
(egyik előző)
Én 4 éves kort tudtam, hogy annyi idősen kell éjszakára ágytisztának lennie, de akkor ezek szerint rosszul tudtam.
Egyébként a fiam 3 éves korára már se nappalra, se éjszakára nem hordott pelust. Amikor 3 éves kora előtt pár hónappal nappalra szobatiszta lett, akkor azzal egyidejűleg lett a délutáni alváshoz is, 1 hónap múlva pedig már éjszakára is.
De van olyan ovis csoporttársa a fiamnak, aki még éjszakára pelust hord.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!