Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet neki tenni tizoraira?

Mit lehet neki tenni tizoraira?

Figyelt kérdés
Kisfiam hetfon kezdi az ovit,es nagy gondban vagyok a tizoraival,ugyanis nem eszik meg semmilyen kenyeret,ami meg van kenve,sem kenomajas,se sajt,margarin,lekvar,ne is lassa.A piritost is pusztan eszi,a szalami,virsli,az meg neha megy,de nem a kedvencei.Megis oviba nem tehetek neki piritost magaba,mert itthon altalaban csak azt eszi meg reggelire,vagy a bundaskenyeret.Adnatok tippeket?Ti gyerektek mit visz az oviba?
2013. okt. 31. 15:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Semmit. Az én fiam itthon szokott reggelizni, de újabban az oviban is eszik egy kört. Ha üres kiflit/kenyeret kér, akkor azt kap.
2013. okt. 31. 15:16
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk semmit se lehet vinni, mert ott kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát. Ha tetszik neki eszik, ha nem, nem kap mást. Itthon indulás előtt megiszik 2 dl tejet, utána fél 10kor tízóraiznak. A csoportszellem nagy, általában minden gyerek előbb utóbb kedvet kap az evéshez, ha látja, hogy a többiek is esznek.
2013. okt. 31. 15:24
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, de jót mulattam a kérdéseden. Ugye ebédet és uzsonnát nem akarsz neki csomagolni? :)

Az a fontos, hogy ne aggódj. Az oviban majd helyrejön az étkezése, ebben biztos lehetsz. Téged most még bolondra tud venni, az oviban ilyen nem lesz, ha megeszi,amit kap,jó,ha nem, nem fogják körbeudvarolni. Ráadásul a csoportszellem is vinni fogja magával. (Kérdezz meg akárhány óvónőt, tanúsítani fogják!)

2013. okt. 31. 15:37
 4/16 anonim ***** válasza:
53%
semmit mert nálunk nem lehet semmit bevini az oviba ami étel.reggeliztesd meg otthon ,igy ha nem enne reggelit az oviban nem lesz éhes ebédig .
2013. nov. 1. 12:19
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem értem, h mások miért mulatnak a kérdéseden, de mindegy

Tényleg nem kell csomagolni az oviba tízórait mert ott ugyis kapnak kaját, de mint az előzőek is irták időhöz kötve, és ha akkor épp nem éhes, akkor utánna nem kap semmit a következő étkezésig (hiába éhezik meg közben).

Ezért én a helyedben, még az első hetek alatt csomagolnék neki ( ha megéhezne a két evés között) pl. gyümit, vagy kis nassolnivalót.

Pár hét után úgy is megtanulja, h akkor kell enni amikor tízórai, ebéd, uzsi van. De addig nyugodtan csomagolhatsz neki, legfeljebb cs otthon eszi majd meg

2013. nov. 1. 12:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Bocs utolsó, de mikor éhezne meg? Nálunk 9ig folyamatosan van reggeli, van olyan gyerek, pláne aki korán van bent, aki több kört kajál. Utána tízóraira gyümölcs, aztán ebéd 3/4 12kor. Összesen nem telik el több 3 óránál úgy, hogy közben eszik. Nálatok otthon mindig akkor eszik azonnal, amikor éhes?
2013. nov. 1. 13:22
 7/16 anonim ***** válasza:

igen, akkor eszik amikor éhes.

Miért amikor a te gyereket szól, hogy éhes, akkor vársz 1 órát és cs akkor kap enni?

2013. nov. 1. 13:24
 8/16 anonim ***** válasza:
53%
Nem, nálunk általában 8kor reggelizik, tízórai, fél1 ebéd, utána alszik, uzsonna, fél7 vacsora. Ezt szokta meg. Ha 12kor megszólal, hogy éhes, megbeszéljük, hogy mindjárt ebéd, bírja ki. Ki szokta. Én azt nem hiszem el, hogy egy óvodás gyerek, aki reggelizik-tízóraizik az ebédig még 1x megéhezik az óvodai étkezéseken kívül és az otthoni csomagolt gyümölcsre, kekszre van szüksége. Ilyenkor kimegy az öltözőbe kajáért?
2013. nov. 1. 16:48
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

én nem azt mondtam, h megeszi a tízórait, ebédet, uzsonnát és még ezen felül lesz éhes. Hanem ha itthon reggelizik, és az oviban amikor adják a tízórait még nem éhes, akkor nem eszi meg. De ha ebédig megéhezik, akkor legyen mit ennie.

És igen, az én kisfiam ki tudna menni az öltözőbe, h a nasiját kivegye a táskájából. miért a te gyereked nem lenne képes rá?

2013. nov. 1. 18:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Én nem ilyen stílusban kérdeztem, hogy kimegy -e kajáért. De, ki tudna menni, értelmes gyerek. Azt is tudja, hogy étkezés után van nasi, nem helyette.
2013. nov. 1. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!