A kislányom nagy csoportos. Kérdöre vonhatom az ovonöt? Jogosan? Nem reggelizett tegnap, és ebédig éh gyomorral volt mert, ugyan leült enni de hozzá sem ért és vissza tette, mert inkább játszani sietett. Ezt elmondása szerint az ovonéni nem látta.
most gonosz leszek és ne haragudj érte, de szerintem te "lebabásítod" a gyerekedet.
az óvoda nevel, nem felügyel. és igen, eljön az idő, amikor nem fog leülni az óvónő minden gyerek mellé és nem fog könyörögni, hogy egyen már reggelit, mert hát fájni fog a pocakja.
egyébként ezt neked kéne neki megtanítanod, enyém kiscsoportos, és már túl vagyunk ezen, megtanulta, hogy ha nem eszik, éhes marad.
de bevallom, nem is húznám fel magam, hogy ha mesélni, hogy nem evett és fájt a hasa az éhségtől. elmondanám neki, hogy látod, milliószor elmondtam, hogy ezért kell enni akkor amikor van...
mindegy, most már a te lányod is tudja :)
de a kakilás is olyan dolog, hogy 5 évesen el tudja dönteni, hogy annyira kell neki, hogy megbírkózik az oviban vele, vagy tartja és kicsit kellemetlen lesz egész nap, de inkább otthon végzi.
nagy lány már, ne felhúzd magad ezeken, hanem támogasd az önállóságában. iskola előkészítős, ha most nem tapasztalja meg ezeket, akkor mikor?
a fogmosásért meg szólnék a szülőin, esetleg kérd, hogy a többi szülővel megszavazzátok, hátha...
bár ezt se értem, hogy az elmúlt 2 évben mostak fogat, csak idén nem, vagy eddig ez senkit nem zavart?
Pedagógusként mondhatom, hogy az ilyen szülők miatt megyünk haza néha gyomorideggel az óvodából.
Szerencsére ritka a te fajtád kedves kérdező.
A fogmosást mondjuk én sem értem. Nálunk is közös légtérben vannak a csapok és a wc-k, de ettől még minden nap meg tudják oldani a fogmosást a gyerekek, nem hiszem, hogy létezik óvoda, ahol ezt kihagyják. Biztos, hogy mosnak fogat a lányod óvodájában is a gyerekek, csak mivel nem kommunikálsz a pedagógusokkal, ezért nem tudsz róla.
Először is az óvodában nem REGGELI van, hanem TÍZÓRAI. A szülőnek reggeliztetnie kell a gyermeket, mielőtt óvodába viszi.
Egy nagy csoportos már van olyan okos, hogy szól, hogy én még nem ettem, vagy ezt nem kérem, vagy kérek szépen még, stb.
Nem gondolom, hogy ez az óvónő hibája.
Amúgy meg most, hogy végigolvastam a kommentjeidet, tipikusan olyan, hogy ezzel az óvónővel bajod van és most próbálsz "fogást találni rajta".... ha leültette volna, mondjuk egy szelet olyan kenyérrel, amit meg nem szeret, akkor az lett volna a baj?? Van rajta sapka - nincs rajta sapka....
Miért nem kérdezed meg az óvónőktől, amire kíváncsi vagy? Pl. miért nem mos fogat a lányod, stb.
Hogy gondolod az ovónő kapja el a gyerek karját és erőszakal vonja ki a játékból míg nem eszik...
itt neked kel észnél lenni és tudatositani a gyerekben hogy ha evet volna mikor az ovónő mondja nem fájt volna a pocija.
Meg kell tanulnia mi az az étkezési idő és elsősorban a te dolgod tanitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!