Hogy indul a reggeletek ovis korú gyerkőccel? Megy a harc, vagy minden zökkenőmentes?
Nálunk állandó a harc a 4 éves fiammal (2. éve ovis). Amint felébred, közli, hogy ő bizony ma nem megy oviba, mert nincs kedve, ő még alszik és azzal a lendülettel visszabújik az ágyba, magára húzza a takarót és "alszik". Nagy nehezen sikerül leráncigálnom róla a pizsamát és ráerőszakolni az ovis ruhát, beparancsolom a fürdőbe fogat mosni, mosakodni, mindez eltart jó fél órát is. Amíg nézi a mesét és megissza a kakaóját, addig én is összekapom magam (gyors öltözés, alap smink, fogmosás, fésülködés) Minderre kb. 2 percem van, mert már az ajtóban áll, hogy mikor indulunk, már megint rám kell várni...
Hasonló vicces reggeli sztoritok van?
Oviba szeptember óta jár a kisfiam, viszont előtte bölcsis volt másfél évig. A reggeleket én úgy indítom, hogy először én kelek, felöltözök, sminkelek, fésülködök, előveszem a kisfiam ruháit, aztán megyek be ébreszteni a reggeli tejével. Kicsit hagyom lustizni, aztán olvasunk egy rövid mesét (mesenézés nincs, mert abból csak a vita van, jön a könyörgés, hogy csak még egyet, és erre semmi szükség reggelente). Olvasás után öltözés, eszik pár falatot, és indulunk. Vannak reggelek, amikor közli, hogy nem akar oviba menni, ezt néhány határozott mondattal leszerelem, és nincs vita.
Ami szerintem fontos, hogy legyen reggelre egy időbeosztás, ami szerint haladtok nagyjából (mi is elcsúszunk időnként), mert ha az nincs, akkor csúnyán el lehet csúszni időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!