Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Oviba hianyzas eseten kerik...

Oviba hianyzas eseten kerik igazolni a hianyzo napokat vagy eleg annyi, hogy mar meggyogyult es mehet kozossegbe? # eves a lanyom, vagyis meg nem ovi koteles.

Figyelt kérdés
2013. okt. 7. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk elég az igazolás,hogy egészséges és mehet közösségbe.
2013. okt. 7. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:

attól függ. ha azért nem ment mert beteg volt, akkor vinni kell az egészséges igazolást.

ha lógtunk, mert nagyiztunk, kirándultunk, stb. akkor nem kérnek igazolást, azt majd csak nagycsoportban és ugye 3 napot lehet... :O

na de kérdezz rá, lehet nálatok máshogy van ez

2013. okt. 7. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Orvos által kiállított egészséges igazolás kell.
2013. okt. 8. 06:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is kell orvosi igazolás, főleg ha utolsó nap már lehetett látni a kicsin, hogy beteg lesz (pl. köhögött, hőemelkedése volt stb.)- de ilyenkor úgyis orvoshoz megyünk.

Az más, ha a család nyaralni megy vagy 1-1 napra szólunk, hogy nem megyünk, mert valamilyen közös vagy más program, elintéznivaló van. Ezesetben nem kérnek nálunk.

Hallottam már olyan oviról, ahol a családi nyaralás után is kell vinni az egészséges igazolást. Nálunk nem.

Intézménye válogatja.

A hiányzást alapvetően nem úgy kell igazolni, mint az iskolában, normális szülő azért tudo szólni az elfoglaltság, nyaralás előtt- ha pedig beteg, akkor reggel telefonon.

Az orvosi igazolás betegség után pedig nem a tankötelezettségtől, hanem a betegség tényétől függ.

(az én kisfiam sem tanköteles korú, mivel most volt 3 éves, mégis oviba jár- a hiányzásaiért én felelek)

Szép napot.

2013. okt. 8. 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha betegség miatt hiányzik, akkor orvosi igazolást kérnek, amiben szerepelnie kell, hogy mettől meddig volt beteg, és egészséges, közösségbe mehet.

Ha csak lógunk 1-2 napot(összesen egyszerre 3 napot lehet igazolni), akkor is kérnek szülői igazolást, erre nekik van formanyomtatványuk, csak ki kell tölteni, hogy xy napon nem volt. Ha nem betegség miatt tartom otthon, hanem "lógás" miatt (pl. nyaralás), de tovább, mint 3 nap, akkor is igazolnom kell, de erre egy másik formanyomtatványuk van, hogy családi ok miatt ettől eddig nem vittem.

2013. okt. 8. 14:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az lemaradt, hogy 4 éves a fiam, 2. éve ovis, de már tavaly is így kellett az igazolás.
2013. okt. 8. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha betegsèg miatt nem ment oviba,akkor orvosi igazolás kell.

Nálunk is úgy van,hogy nagycsoportban szigorúbbak.

Most kiscsoportos,elvileg 3 napot hiányozhat,de ha kirándulni megyünk stb. akkor elvileg nem kell igazolás.

2013. okt. 9. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!