Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok hogy telik a reggel...

Nálatok hogy telik a reggel oviba menet előtt?

Figyelt kérdés

hánykor keltek,mikorra kell oda érni

stb..??

köszönöm!

2013. szept. 3. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Hétkor kelünk, mert közel lakunk az ovihoz. Rendbe teszi az ágyát, megmossa az arcát, felöltözik, megfésülködik, addig én elkészítem a kakaóját, aztán indulunk is biciklivel háromnegyed nyolc előtt. Négyéves.

A nagyobbikkal nem itt laktunk, őt busszal hordtam, így fél hétkor volt kelés, negyed nyolckor ment a busz, de minden ugyanígy zajlott.

2013. szept. 3. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:
7-kor kelünk, reggelizünk, én összekészítem a cuccait, addig ő játszik. 8:10-kor indulunk, 5 percre van kocsival az óvoda. Van egy 1 éves kistesó is.
2013. szept. 3. 21:07
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi

mi most kezdtük hétfőn az ovit,

3 éves a lányom, 10 hónapos a pici,

5 perc séta az ovi.

nem akarom se túl korán,se túl későn kelteni őket,

bár 1 óra van míg összeszedjük magunkat,sőőőt...

ezért kérdezem ti mikor szedelőzködtök

2013. szept. 3. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk fél nyolcra kell menni. Én fél hétkor kelek. Bekapcsolom az este bekészített mosást, ha van. Gyorsan elpakolom a megszáradt edényeket. Főzők magamnak kávét, színtén már este bekészítem, felteszem a gyerekeknek a teát. Felöltözöm. Kb. 6:50-re megvagyok ezekkel.

Akkor keltem a gyerkőcöket. (kicsi pont 1 éves). A nagy kimegy pisilni, utána kezet mos, oda vankészítve a fogkeféje, fogat mos, majd amikor visszajön elkezd a maga módján öltözködni. Ez idő alatt elkészítem a kicsit. Utána segítem a nagynak befejezni az öltözködést, mert pulcsit pl. nem tud felvenni, a cipővel is gondjai vannak stb. Indulás előtt kapnak egy-egy kis pohár teát, és olyan óra 10-kor - negyed nyolckor indulunk. Öt percre van az ovi.

Mindanyiunk ruháját este előkészítem, sőt amit az oviba viszünk azt is. Ha minden elöl van, akkor gyorsan megy a dolog.

2013. szept. 3. 21:48
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi
2013. szept. 3. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:

3 éves a kisfiam, most kezdtük az ovit.

Munkába menet fél úton van egy másik kerületben (Bp), így autóval megyünk és hozom-viszem.

8.00-17.00ig van munkaidőm, de most inkább 1/2 8 és 3/4 8 között szeretnék beérni, így a jövő héttől már 1/2 8 előtt egy kicsivel be kell érnünk az oviba.

Ehhez neki max. 3/4 7kor kell kelnie, én kb. 40 perccel előtte, 6.00-6.15kor kelek.

Amíg ő alszik, addig én nyugodtan lezuhanyzom, felöltözök, készítek egy kávét, ha van valaki pakolnivaló akkor összekészítem, majd őt felkeltem.

Először gyorsan pisilés, mosakodás, segítek neki felöltözni (előző este elő van készítve ruha, táska, cipő stb.), aztán elkészítem a reggeli kakaót/tejitalt ahogy szeretné (szívószálat választani, ízt választani stb.)

Amíg megissza, gyakran odaülök mellé a kávémmal.

Aztán fogmosás együtt, őt pár másodperc alatt, magamat kicsit tovább megfésülöm, bögréket elmosom gyorsan, addig ő hozza a krokodilját és kikapcsolja a médiát (szoktuk áramtalanítani azt a részt, ő nyomja a gombot, ez az ő reggeli munkája :)

Veszi a cipőjét, felöltözünk, indulunk.

Az oviba az út kocsival kb. 10-12 perc.

Nem szoktuk elhúzni az időt, ezért nem szeretnék sem én hamarabb felkelni, sem őt korábban kelteni.

Szerintem sokat számít az, hogy a holmik el vannak készítve, rend van este, reggel nem kell keresgélni, kapkodni, így nyugodt hangulatban indulhat a nap.

Szép napot.

2013. szept. 4. 09:59
 7/9 anonim ***** válasza:

7 fele kelünk együtt!Gyerekek elkezdenek mesézni(3,5 éves 7 hós-bár a kicsit még nem köti le a mese így ő a földön játszik,hempereg!)

Én megmosakszom,fogat mosok,felöltözök,sminkelek,fésülködök,elindítom a mosógépet(előző este bekészítem)beágyazok stb.ez kb 20 perc!

majd átöltöztetm,átpelusozom,megetetem a Kicsit!A Nagynak adok tejcsit,majd ő utánna mosakszik,foagt mos,átöltözik(segítek neki,én is kikészítem előző este mindenki ruháját még az enyémet is!))ez is kb 20 perc.

Még gyorsan elmosom a cumisüvegét a Kicsinek,cipőhúzás mindenkinek és kb 8 körül indulunk:a nagy biciklivel én meg tolom a Kicsit a babkocsiba!

5 percre van az ovi és legkésőbb fél 9-ig kell beérni!Szóval nem rohanunk sehova!

2013. szept. 4. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 5,35-kor kelek, negyed hétig van az "én időm" :-) Kávé, tus, smink, öltözés, kávé apának, kakaó a fiamnak. Őket negyed hétkor keltem, fiam pisilés, kakaó, fogmosás, öltözés, 3/4 hétkor indulunk otthonról, hét óra 10-re érünk az oviba.
2013. szept. 4. 14:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk 8:15 -re szeretik,ha bent vannak a gyerekek.

5:30-kor kelek,gyerekek 5:45-5:50.

Sajnos korán,de választhatunk,hogy sétálunk reggel 1,5 órát vagy csak fél órát. Utóbbi esetben párom elvisz minket egy darabon,hogy ő is beérjen és nekünk se kelljen sokat gyalogolni.

Kb 7:15-7:30-ra érünk be.

Mielőtt ébresztem a többieket én magamhoz térek,aztán csinálom apának a kávét,gyerkőcöknek a kakaót és míg ők isszák a nedüt és TV-znek,addig elkészülök. Ha végeztek jöhet a fogmosás és öltözködés.

Még nem tökéletes,mert ez az első ovis hetünk,de alakul

2013. szept. 6. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!