Mennyibe "kerül", hogy állami oviba jár a gyereked?
Tudom, elvileg ingyenes, de azért így is jár vele egy csomó kiadás: étkezés, fakultatív foglalkozások, sok helyre a szülőknek kell a gyülölcsöt is bevinni stb. Így mennyit fizettek havonta az oviért?
Nem titkolom, azért kérdezem, mert a kisfiamat nem vették fel állami oviba, magánba fog idén így járni, és kíváncsi vagyok, mennyivel kerül így többe nekünk.
Étkezés: havi 9e Ft
Tisztasági csomag: havi kb. 500 Ft
Gyümölcs: kb. heti 200 Ft
Kb. 2000 Ft lesz a rajzfelszerelés (ceruza, zsírkréta, gyurma, papír stb) ez egész évre van.
Havonta 1 kulturális programra viszik őket, ez kb. 500-1000 Ft.
Na meg vannak a különböző foglalkozások: kézműves, ének, torna, úszás, angol stb, ezek havi kb. 1000-6000 Ft-ba kerülnek.
Szóval mindennel együtt kb. 20e/hó.
Ja, én a ruhákat nem számolom, hiszen azok itthonra is kellenek, másrészről nem minden magánoviban adnak.
én fiam eddig 2 oviba járt.
első:
kaja: 570.-/nap
havi pénz: 1.000.-
2-3 havonta zsepi, fogkrém, szalvéta, törlőkendő
1 évben 2x 3kg gyümölcs
5 alkalommal 500.- színház/kirándulás
plusz ünnepségekre süti, üdítő
2. ovi:
kaja: 300.-/nap
havi pénz: 1.000.- (ebben benne van a tisztasági csomag, nem kell vinni)
3 hetente 3 kg gyümölcs
évi 3.000.- kirándulásra, színházra
plusz ugye itt is az ünnepségekre kell vinni sütit, üdítőt.
tehát a 2. ovi fele annyi bárhogy is számolom.
viszont az első oviban megérte a plusz havi 5E, mert sokkal jobb ételt kaptak, változatos és minőségi volt, ami az új óvodában nem mondható el.
a havi díj is dupla annyi volt ugye mert emellé még tisztasági csomagot is kellett vinni, ami itt meg benne van, de a gyerekre költötték, pl. szülinapkor és névnapkor kaptak drága minőségi játékot, itt csak szülinapra kapnak egy 200.-os műanyag vackot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!