Miből tájékozódsz gyermeknevelés kapcsán?
Azért írtam ki ide a kérdést, mert úgy gondoltam, talán a neveléshez ez áll a legközelebb.
Milyen szimpatikus könyveket olvastál, milyen internetes oldalakról tájékozódtál, esetleg milyen filmeket, előadásokat néztél/hallgattál arról, hogy gyermekednek milyen igényei vannak az egyes életkorokban?
Nem hozzátáplálás, nem fizikai igények érdekelnek, hanem lelki igények, kommunikáció és fejlesztési ötletek.
Nekem mindenki tanácsokat osztott az elején, még most is, hogy ő így csinálta, ő úgy csinálta. De valahogy ezek nem állnak közel hozzám. Fura, hogy az ad kéretlenül tanácsot, akinek a gyereke olyan neveletlen, szemtelen, hisztis még 9 évesen is, hogy kiakasztó, nem lehet meglenni mellette fél óráig sem.
Ezért én nem olvasok semmilyen könyvet sem, a szoptatásról, hozzátáplálásról igen, vagy az egészségügyi könyveket lapozgatom. De a többit inkább próbálom ösztönösen csinálni, és eddig bevált.6 hónapos a pici, mindenki szerint kiegyensúlyozott, sokat mosolyog, jókedvű, nem fél az idegenektől. A többit majd meglátjuk idővel. Ja, és nagyon nagyon szeretem, szerintem ez a legfontosabb :)
Dr. Ranschburg Jenő: Szülők könyve
Meg mindig szívesen olvastam pl. a Nők Lapjában a pszichológus válaszol rovatot, meg mindenfélét ami kisgyerekekről szólt.
Aztán ezekből kiválogattam a nekem tetszőket.
A Szülők könyve például az utolsó betűig nagyon tetszett és nagyon hasznos volt szerintem.
De érdekesség képpen elkezdtem pl. a Suttogó titkait is, de azzal valahogy abszolút nem tudtam azonosulni.
Nekünk a doki a Szülők könyvét javasolta. Meg az Anya tanits engem( [link] és ezt: [link]
Fizikai,leli fejlődésről nagyon jó könyv igaz régi: A Frank Caplan által irt Az élet első 12 hónapja.86os könyv. [link]
Film ami nagyon jó: Babies(Babák) [link]
Szerintem Bagdy Emőke előadásai nagyon tanulságosak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!