Normális, hogy hagyják sírni a gyerekeket az oviban, illetve hogy az oviszünet után, újrakezdéskor esténként sírdogál a kisfiam, rémálmai vannak?
Én óvónéni vagyok, de nálunk mindig úgy zajlik, hogy a sírós gyerekeket az ölünkbe vesszük, beszélgetünk velük, akár el is vonulunk az öltözőbe, integethetnek az ablakból. Sokszor volt, hogy én is majdnem elsírtam magam, és ilyenkor ment a csere a kolléganővel, vagy a dajkával. Számomra kicsit fura, hogy máshol le van tojva egy síró gyerek. Mondjuk, mikor én kicsi voltam, velem se foglalkoztak az óvónőim, ha bevonultam a sarokba és ott sírtam, egy jó szót sem kaptam. Teszem hozzá, mikor gyakornok lettem, akkor nem is mentem vissza abba az oviba.
Viszont az is tény, hogy a sírós gyerekek többsége sokszor 5-10 percet sír, majd utána lenyugszik és teljesen belefeledkezik a játékba. (Volt már növendékem, aki mondjuk egy laza délelőttöt simán végigsírt...)
De ilyenkor max. az óvoda vezetőjéhez fordulhatsz, mivel sehol sincs leszögezve, hogy ilyenkor mit kell tenni. Ez az óvónők jóindulatán és gyermekszeretetén múlik.
jaj, szegényke..
én megpróbálnék beszélni a legszimpibb óvónénivel, hogy ha kérhetem, akkor kicsit vígasztalják már meg, ha sír, mert éjjel ez és ez van, úgy érzed, hogy a gyerek fél, stb.
Ha semmi változás, akkor lehet kicsit keményebben fellépni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!