2/8 anonim válasza:
Ezt csak a saját óvónőid döntik el. Ahány óvónő, annyiféle szokások, elvárások vannak.
3/8 A kérdező kommentje:
A lányom csak alváshoz cumizik,bár ha elfelejtkezik róla akkor anélkül is!:)
Nekünk az oviban azt mondta az óvónéni hogy lehet cumizni,és az sem baj ha a gyerek bepisil napközben(persze ez nem azt jelenti hogy még pelenkás). Ezen én nagyon meglepődtem,mert úgy tudtam hogy az oviban nem engedik a cumit!
2013. jún. 10. 22:36
4/8 anonim válasza:
Nálunk a kiscsoportban engedték, főleg eleinte nem akarták a gyerekeket sokkolni azzal, hogy még ezt is elveszik tőlük. Lehetett bevinni kispárnát, alvójátékot is. az enyém is vitte a cumiját, de amikor meglátta hogy a többiek nem használnak (a csoport nagyobb része), önként hazahozta az első héten, hogy inkább mégsem kell.
5/8 anonim válasza:
igen, belecsomagolják az ágynemű közé, az egyéb alvóállatot meg külön kosárba gyűjtik minden reggel
6/8 anonim válasza:
Nem,és én sem szeretném. Egy óvodás korú gyereknek már nincs szüksége cumira, nem is tesz jót neki. Árt a fogsornak, és segít a beszédhibák kialakulásában.
7/8 anonim válasza:
Nálunk szintén alváshoz lehet bevinni (kiscsoport), meg "alvókát" is, amit altatáson kívül külön összegyűjtenek egy kosárban. A cumikat is leteszik még szem elől is alváson kívül, aztán ebéd után odaadják, gyerek lemossa és cumival bújik ágyba. Ahogy felébred, szépen leteszi az óvónéni asztalára, nem cumizhatnak játék közben.
8/8 anonim válasza:
Azt tanultam pszichológiából, h a csoportban, közösségben könnyebben leszokik a cumiról, ha látja, h a többiek sem csinálják.Ezért hagyják el pelust is, mert "csúfolják" még, ha nem is látványosan is.Elég, ha egyszer rácsodálkozik egy másik gyerek, h jéé, neked meg mi az????Nagyon jó lehet az ovi, ha ennyire jól veszik,és tudják, h úgyis elhagyják gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!