Szerintetek mondhatják, hogy ne hozzam nyáron a gyereket oviba, mert otthon vagyok a kicsivel?
21: amikor az enyémek voltak ovisok, akkor a többi gyereken (ahol kistesóval volt otthon anyuka) ilyet nem láttam. Nem mondom, hogy nincs gyerek aki nem reagál így, de nem általános. Amúgy meg az 1 hónapos szünet alatt simán lehet a családjával is, egy ideig meg az összevont csoportokban kötött foglalkozásokat úgysem tartanak, tehát az, hogy reggel reggelizik, majd játszanak, festenek, rajzolnak, az nem olyan leterheltség, mint egy felnőttnek a kötött munka. Nem egész nyárra való lepasszolásról beszélünk, hanem egy hónapról, amikor az anyuka jobban el tudja látni a pici babát, mellette tud házimunkát végezni (sajnos sokan vagyunk olyanok, akinek a bejárónő és a szakácsnő nem áll rendelkezésre), és a nagyobb is tud festeni, gyurmázni, stb.
Lehet, hogy mi laktunk szerencsés helyen, de nálunk a körzeti oviba szerettek járni a gyerekek.
Még annyit hozzátennék, hogy ez nem így van:
"amikor megszületik a kistesó, mindenki boldog, őt meg beb.sszák az oviba, mert ő már nem kell. "
Ebben az esetben a gyereket nem a kicsi születése után pattintják le, hanem egy bejáratott napi rutinból nem veszik ki. Más, ha az ovi/bölcsi kezdést a pici születésére időzítik, az tényleg nem jó, de más amikor már oda jár.
" A fenti esetben is tudja a gyerek, h anya otthon szeretgeti, ölelgeti a kicsit, énekel neki, becézgeti, egész nap vele foglalkozik és őt azért nyomják be nyárra az oviba, h anya ezt megtehesse. "
Ha ezt így adja elő a szülő, akkor ott tényleg gond van, de a kérdező esetében az van, hogy a gyerek már jár oviba, nem csak be lett nyomva hogy ne legyen útban amikor megszületik a pici. Ráadásul szünete is lesz, egy egész hónap, amíg az ovi zárva. Egy hónapról van szó, ráadásul anyuka miután hazaviszi az ovis gyereket tud vele foglalkozni, mert addigra kész a házimunka. Vagy gyakrabban el tudja vinni ebéd után, esetleg csak a fele időszakban járnak. Szóval egy normális családban, ahol a gyerekekkel foglalkoznak és megfelelően kommunikálnak, nem hiszem, hogy nagy műsor lenne az ovis részéről. Én legalábbis nem tapasztaltam azok gyerekei körében, akik kistesóval voltak otthon a nyári szünetben. Az enyémeknek menni kellett mert dolgoztam, de ők amellett, hogy élvezték velem a szünetet, az utolsó héten már találkoztak volna a barátokkal is és folyton kérdezgették, mikor van ovi.
Ráadásul amikor az óvónők kérik, hogy nyáron maradjanak otthon a gyerekkel (úgy is, hogy van 4-6 hét szünet) mert összevont csoportok vannak, az egyedül az óvodának a kényelmét szolgálja: elmennek szabira, kevesebb gyerek, kevesebb meló. Azt mégsem lehet mondani, hogy kedves szülő, ne hozza a gyereket mert akkor kevesebb óvónővel meg tudjuk oldani a felügyeletet és többet pihenhetünk, hanem szépen be lehet csomagolni úgy, hogy érezd magad sz.ranyának, aki csak lepasszolná az útban lévő kölkét.
A kérdező vagyok...
1. a fiam már 5 éves, 2 éve óvodás és imádja az ovit.
2. az összevont csoport a saját óvodájában van, ahol az összes barátja bent van és minden óvónénit ismer, mert itt gyakori az összevont csoport
3. bírok két gyerekkel is, undorító, hogy ilyen szövegekkel jöttök ti "mintaanyukák" (vagy nincs is gyereketek), hogy minek szültem a másodikat.
4. a gyerek AKAR menni az óvodába az összevont csoportba is, eddig is ment oviba, dolgoztam akkor is, terhesség alatt is, most is...
5. hatalmas mozgásigénnyel rendelkező gyerekkel kiszúrás otthon ülni csak mert a kicsi épp végig sírta az éjszakát és nem aludtunk semmit és hullafáradtak vagyunk és 2 óránként cicin akar lenni, azért egy egész lakással nem tudok elindulni a játszóra, főleg nem 40 fokos kánikulában mondjuk.
6. töröltem a kérdést, mert felháborítónak tartom, hogy így letámadnak csak mert fel mertem tenni egy kérdést, választ vártam, nem bírálatot, de ez is jellemző, megnéznélek benneteket ti "kedves" anyák, hogy hogyan zajlik az életetek, biztos tökéletes, boldog és mindent meg tudtok oldani, szuperkirályok vagytok.
Több választ már nem kérnék, köszi :P
Szia!
Nálunk is hasonló volt a helyzet, kistesóval voltam itthon, mi elkezdtük az összevont csoportos dolgot, fiam is lelkes volt, mert tök más dolgokat csinálnak olyankor, de 2 nap után végül kivettem, mert nem érezte jól magát. Amikor az óvónőnek mondtam, hogy mi inkábbmajd csak szeptemberben jönnénk akkor nagyon udvariasan elmondta, hogy igazából ilyenkor a dolgozó anyukák viszik csak a gyereket. Nagyon elszégyelltem magam, mert én nem tudtam, hogy ez így megy. Szuper nyarunk volt, én nem bántam meg, hogy így alakult, utána már nem is próbálkoztam összevont csoporttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!