Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek mondhatják, hogy...

Szerintetek mondhatják, hogy ne hozzam nyáron a gyereket oviba, mert otthon vagyok a kicsivel?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám, fiam ovis. Lesz egy 1 hónapos szünet, előtte pedig 1 hónapig összevont csoportok. Én erre az összevontra kértem az ellátást, mert a babám akkor még csak 1 hónapos lesz, viszont azt mondták, hogy a szabadságokat nem tudják megoldani és jó lenne, ha nem hoznám már egész nyáron. Ilyet tehetnek, kötelezhetnek rá?

2013. máj. 28. 08:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

8 as vagyok esetleg kis barátai szüleit nem tudod addig megkérdezni hogy mikor lesznek a gyerekeik ott mondjuk a nyári szünetben? Ha mennek nyáron ? Mert azért az igen, sokat számít hogy van e ott neki ismerős főleg ha még kicsi...nekem is a nagyok mikor mindketten együtt vannak valahol, sokkal magabiztosabbak, biztonságot adnak egymásnak. Ez kis barátokkal is így van, ha van egy két ismerős arc az sokat segíthet.

Meg a helyszínt se írtad mondjuk ha tényleg egy nagyvárosi ovi ügyelete ahol még mondjuk másik oviba is kell vinni más óvónők, más környezet és még a gyerekek is idegenek- az rosszabb sokkal mintha úgy van ügyelet mint nálunk pl. Kistelepülés egyetlen ovija (mondjuk jó nagy) és az óvónők az oviból vannak beosztva, nem az ő saját óvónőjük ugyan de ismer mindenki mindenkit nagyjából, hiába nagy ovi azért ügyeleti időben már mindenkivel találkoztak párszor (8 előtt és 4 után).

2013. máj. 28. 09:30
 12/29 anonim ***** válasza:
70%
a lányom tavaly volt 4 éves akkor született a tesó(júni13..)18.tól volt a szünet 5 hétig,én sem vittem utána a nagyot nyáron.Mentük a játszóra délelőtt amikor még nem volt meleg,és este is.
2013. máj. 28. 09:54
 13/29 anonim ***** válasza:
51%
Én sose értettem, hogy minek jön a 2. gyerek, ha anyuka előre láthatóan nem fog tudni mit kezdeni 2 gyerekkel. Erre azt találja ki, ha nagyobbat bedugja nyári oviba, h ő otthon nyugiban lehessen a kicsivel...szegény nagyobb gyerek tuti leveszi a szitut, h miért távolítod el otthonról...Frankó érzés lehet neki. Ez olyan, mint amikor Kopperfield Dávidot nyári szünetre se vitték haza a szülei a távoli bentlakásos iskolából a mostohaszülei.
2013. máj. 28. 10:02
 14/29 anonim ***** válasza:
49%

Azért egy bentlakásos iskola tök más tekintve hogy BENTLAKÁSOS ott haza se megy a gyerek egyáltalán meg azért egy iskolás tök más mint egy ovis korú.

Nem értem amúgy ezt a nagy indulatot, ha nagyszülők hozzák viszik a gyereket segítenek lépten nyomon azzal soha senkinek semmi baja sincsen, mert az természetes...

Illetve ha nem nyáron szül a kérdező anyuka akkor is ugyanígy letámadnátok hogy milyen már hogy oviba jár a gyerek amikor testvére születik?

2013. máj. 28. 10:12
 15/29 anonim ***** válasza:
60%

A nevelési év szeptembertől augusztusig tart, tehát kötelezni nem kötelezhetnek rá. Nyári szabadságolások kiadásával kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy nekünk is egyeztetni kell a munkahelyen, én sem mindig akkor megyek amikor akarok, hanem ahogy megbeszéljük az irodában, és az elsődleges cél az, hogy a munkában ne legyen fennakadás. Lesz 1 hónapos szünet, akkor mindenki ki tudja venni a szabadságát.

Viszont ha gondolod, valami köztes megoldást javasolhatsz, pl. egy héten háromszor viszed csak a gyereket. Egy ovisnak tényleg nem pálya már két hónapra az anyja. Persze számít a körülmények is: ha kertes házban ücsörögnétek egész nap, vagy messze van a béna kis játszótér, akkor jobb a gyereknek az oviban a gyerektársaság meg az ovi kertje és játékai.

Ha viszont olyan helyen laksz mint én korábban, a ház mellett a játszó ami mindig tele van a környékbeli gyerekekkel (akiknek a nagy részét ismeri is), akkor mehetsz a kicsivel a játszóra, ott szoptathatsz is.

2013. máj. 28. 10:14
 16/29 anonim ***** válasza:
59%
Engem csak az dühít, hogy anyuka bedugja a gyereket az összevont csoportba, mikor a kicsi megszületik, és mindezt olyan indokkal teszi, hogy a nagyobbnak jobb az ovi! Ez a legnagyobb hazugság, önámítás! Ez a megoldás csak az anyukának a legjobb ésa legkönyebb! Egy ovis korú gyereknek az anyja mellett a legjobb az óvodai szünetekben, hisz azok a szünetek azért vannak, hogy a gyerek a családjával legyen!
2013. máj. 28. 10:27
 17/29 anonim ***** válasza:
61%
Úgy bírom, mikor mindig mindent arra fognak, hogy jaj kell a gyerektársaság. Nos, az én gyerekeim alig várják a nyarat, hogy otthon legyenek, pedig szeretik az ovit, nem antiszociálisok. Év közben más, az úgy mond kötelező, de nem értem, nyáron mindenki arra törekszik, hogy ne kelljen a gyerekének összevont csoportba menni, te meg bedugod, mert kényelmesebb csak a kicsivel lenni. Mi lenne, ha iskolás lenne?
2013. máj. 28. 10:30
 18/29 anonim ***** válasza:
68%

Még csak annyit írnék hogy ez egy rendkívüli helyzet, szó nincs róla hogy anyuka mindig minden szünetben "bedugja" majd őket (amúgy ha dolgozni fog akkor is ennyire rossz lesz a gyerekeinek az ügyeleti oviban? Én is voltam napközis, nem haltam bele, elég rossz lett volna ha a szüleim egyáltalán nem vállalnak gyereket csak azért mert nyáron nem tudtak 2 hónapot otthon lenni velünk gyerekekkel) hanem csak az hogy ez egy egyszer előforduló szituáció hiszen valószínű többet nem lesz otthon egyedül egy újszülöttel úgy hogy közben az örökmozgó óvodást is állandóan foglalkoztatni kelljen (egy iskolás mérföldekkel türelmesebb, ügyesebb, önállóbb, eljátszik egyedül vagy rajzol olvas bármi de egy ovisnak hiába magyarázod hogy na most akkor nem megyünk sehova mert nem.)

És a másik hogy nem is vagyunk egyformák, van aki szülés után 4 nappal rohangál főz mos takarít gyereket nevel kertet ápol stb. de nekem pl. repedt és varrták is a gátamat és a 40 fokban bizony állni ülni alig tudtam hetekig és még fekve is majd bepis. úgy fájt pedig sima szülésem volt nem is császáros!!! Mi kertesben lakunk így csak kitereltem a nagyobbakat én meg lerogytam egy felfújt párnán egy székbe de ha mondjuk panelban kell mindennap fel le gyalogolnom és odakint az utcán játszótéren is tartani magam folyamatosan-hát bizony nem ment volna.

Szóval nem mindenkinek megy olyan könnyen meg nem mindenki olyan flott erős és ügyes

2013. máj. 28. 10:51
 19/29 anonim ***** válasza:
56%

Felháborítanak ezek a válaszok, hogy egyből azt írják, hogy minek kellett két gyerek, ha a nagy a terhére van. Itt mindenki olyan szuperanyuka, mint kb Bartos Erika, amiket leírt az annapetigergő könyveiben.

Az ilyenektől van nekem is lelkifurdalásom, mert a 3,5 évesem bölcsibe jár, míg én itthon vagyok a tesóval. És mikor betegek (nem fekvő, kb semmi baja, csak ne menjen, mert még beteg) és itthon csak megy a "falnak beszélnek", "ne csináld" "várjál már" mindjárt, " hányszor szóltam" stb, és a 9 hónaposom is csak ezt hallja (nem beszélve mikor még karonülő volt, és mindezt a fülébe, mikor a kezemben volt, mert épp fájt a hasa), és azt érzem, hogy ide rohanok, oda rohanok, ide rohanok, oda rohanok.... szóval ezek után belelkesülök, és hát mégis tényleg legyen már itthon velünk a nagy is, és nem megy bölcsibe, és nincs semmi változás, csak ugyanez... akkor miért ne menne nyáron (júniusban is ) bölcsibe, ahol pancsolnak, homokoznak, esznek rendesen, és alvás -uzsi után megyek is érte.

Szóval teljesen megértelek kérdező, nekem is volt pici a lányom, bár akkor port nem 4 hétig nem ment a nagy bölcsibe, mert a nyári szünet végén született a tesó.

Jövőre összevont csoportba én sem fogom küldeni az oviban, de akkor már a lányom is 2 éves lesz.

Most a helyedbe ellene szólna még, hogy az esetleges betegségeket egy pár hetes babának ne hozza haza, bár betegséget bárhol elkaphat....

Bocsi, hogy nem pont a témához írtam, de ezt annyira utálom, mindenki úgy szereti a gyerekét, ahogy tudja, és gondolja, hogy az jó, és ezért kellett 2,3,4 stb gyerek.

Jó egészséget nektek!

2013. máj. 28. 11:04
 20/29 anonim ***** válasza:
60%

18: Egyetértek veled! Én sem ugráltam fitten a gyerekek 1 hónapos korában. Lehet, hogy másnak ment, nekem nem, örültem ha sziszegés nélkül ültem végre. Mondjuk én a kettővel voltam otthon (kis korkülönbség), és néha úgy éreztem, hogy mindenkinek jobb lenne az (igen, a gyereknek elsősorban), ha legalább fél napra mehetne bölcsibe.

Én is megértem a kérdezőt, ez nem a nagyobb lepasszolása. Lehet, hogy jövőre jobban meg tudja oldani, hogy megy nyáron ide-oda és játszanak az ovissal meg az 1 évessel, de most más a helyzet. Nem mindegy, hogy milyen korúakkal van otthon, néha 1 év is sokat számít. És én sem mondom azt, hogy minek szülte a másodikat ha eggyel sem bír, mert ez nagyon nem az a helyzet. De, bírja, meg is tudja oldani, csak épp ha van egy jobb lehetőség annál, hogy a repedt alfelű fáradt anyuka a rajta lógó csecsemő és a háztartás mellett kreatívan lefoglaljon egy ovist, akkor miért ne lehetne kihasználni. Csak mások addig látnak, hogy anyuka lepasszolja a kölköt meg minek szült...

2013. máj. 28. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!