Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kedves szülők! Manapság már...

Kedves szülők! Manapság már nincs igazán szükség magán óvodákra, ugye? (Már ha nem tévedek.) Kérdem Tőletek hogy látjátok ezt? Mivel egyre aggasztóbb a magyarok anyagi helyzete, ebből feltételezem, hogy kevesen engedhetik meg a havi 110 eFt kiadást.

Figyelt kérdés

Olyan nagyvárosokra értem a kérdést, mint Szombathely, vagy Sopron (esetleg még Győr, ill. Székesfehérvár). Nem Budapest, nem is országunk keleti fele.

Valóban csak arra tudok gondolni, hogy annyira durván aggasztó manapság a túlnyomó többség anyagi helyzete, hogy szerintem nagyon-nagyon (elhanyagolhatóan) kevesen engedhetik meg maguknak ezen városokban a havi 110 eFt kiadást csemetéjükre. És így nemhogy új magán óvodákra nincs szükség, de feltételezem a meglévők közül is sokat zárnak be. Már amennyiben nem tévedek.

tegnap 21:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10 Maroshegy nem gazdag negyed, és mielőtt ott megveszed az újépítésű papír házat annyiért, amennyibe egy belvárosi panel kerül, az előtt kellene gondolkodni, hogy infrastruktúra nincs hozzá...

Itt a belvárosban nekünk van 4 önkormányzati ovi 10 perc sétára.

Az ovi minőségét pedig nem az határozza meg, hogy angol oktatás meg lovaglás van-e... Hanem a pedagógusok. Ha nyílik egy új magánóvoda oda nem az égből potyognak a pedagógusok, hanem az önkormányzati ovikból mennek el, és pont ugyanazt fogod kapni tőle pénzért, mint előtte ingyen. Maximum a gyümölcsöt meg a szalvétát nem te viszed, hanem csak kifizeted.

Amúgy ez a 110.000 Ft/fő nem tudom honnan jön, szerintem ennyiből már nem tudnak fenntartani egy magánóvodát. Ha csak annyit fizetnek a dolgozóknak, amennyi a minimum állami szférában akkor is 2 óvodapedagógus, egy pedagógiai asszisztens és egy dajka bérköltsége 2,3 millió forint havonta, egy 20 fős csoportra már ez több, mint havi 110.000, és akkor még nincs az oviban fűtés, villany, víz, fénymásoló papír, szalvéta, WC papír, nincs konyhás néni, karbantartó bácsi, nem evett a gyerek és az épületet általában bérelni szokták, aminek bérleti díja is van...

ma 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!