Ha egy gyereknek van egy állandó lakcíme meg egy tartózkodási helye, akkor az óvodaválasztásnál a körzeti a tartózkodási helynek a körzetije, vagy az állandó lakcímnek? Vagy mindkettő köteles felvenni ez esetben?
Figyelt kérdés
Ja és a szülő akár állandó lakcíme akár tartózkodási helye számít-e, ha nem egyezik valamelyik a gyerekével?dec. 7. 13:18
1/4 anonim válasza:
Ez szerintem már az óvoda jóindulatàn múlik
2/4 anonim válasza:
Elvileg a tartózkodási hely szerintinek kötelező, én úgy tudom az anya és a gyerek tartózkodási helyének kell megegyeznie. (Gondolom működik apa-gyerek egyezéssel is, csak valamelyik szülőével egyezzen)
3/4 anonim válasza:
Ha abból indulunk ki, hogy iskolánál csak az állandó számít és az se mindegy, hogy mikortól az, mindez az ügyeskedések elkerülésére végett, akkor ovinál is. Már ha nézik. Nálunk nincs kifejezetten körzetes ovi.
4/4 anonim válasza:
Szerintem ovija válogatja.
2 éve én is kiírtam ezt a kérdést, sok válasz jött, és mind mást írt.
Mi a helyibe semmiképp nem akartuk iratni a gyereket.
Én megyeszékhelyen dolgozom, az iroda mellett van egy ovi. Oda vittem volna. Ott azt mondták, hogy hiába vinnék munkáltatóit, az állandó lakcímünk a mérvadó. Vagy ha lenne 1 évnél régebbi tartózkodási hely.
Nem vették fel.
Így köztes megoldás maradt. Egy másik település oviját kerestük fel, anyáék ott laknak. Nekem meg útba esett a munkába menet.
Ott azt mondták, A tartózkodási a mérvadó, de 3hónap után csak. Anyáékhoz gyors beiratkoztunk, fel is vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!