Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit kezdjek ebben a helyzetben?

Mit kezdjek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kis faluban élünk, a helyi oviba járnak a gyerekeink. Szeptember óta új óvónénijük van.

Vegyes csoport, 1 csoportba van a 3 és az 5 évesem.

Idén az új óvónéni rengeteg új dolgot csinál velük. Ez tök pozitív.

Viszont a kommunikáció 0.

Hiába van ovis fb csoport, semmit nem írnak ki.

Pl:

Vasárnap az iskolában megrendezett adventi műsoron fellépnek. Ezt ma tudtam meg... Ha nem mennénk, mert ne adj isten program lenne, a fiam táncos párjával csesznénk ki. És nem annyira ritka, ha advent vasárnap az embernek programja van....

2 hete gyakorolják a táncot, napszemüveg kellett volna már 2 hete a gyakorláshoz. Ezt is pl ma tudtam meg.

Vagy. Múlt héten család hetet tartottak. A családról beszélgettek. Mint a szombaton feltöltött képekből kiderült, kellett volna családi képet vinni.

És ez csak a 2 legfrissebb példa.

Kértem már nem 1x az óvónőt, szoljon. Az a válasz, üzen a gyerekekkel.... Most ez komoly?! A fiam le se tojja az ilyeneket, a 3éves lányomtól meg hogy várjunk el ilyet?

A csoport fele nem adja tovább a szülőknek az infót.

Fenntartónak írtunk 2 hete, semmi válasz.

Reggel férjem viszi őket, délután én megyek értük.

Minden nap megkérdezzük, kell e valami, van e valami. Ó semmi nincs....

ma 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

Erre lenne pl az szmk-s szülő, akin keresztül nálunk áramlanak az infók.

Btw nem egy óvónő van egy csoportban hanem min 2 meg egy dadus. Beszélni kell velük is!

Plusz lehet proaktívnak is lenni. Tudod hogy adventkor pl lehetnek programok. Előre rákérdezni.

Ezen kívül beszélgetni a gyerekkel, nem csak mi volt ma az oviban jellegű kérdésekkel. Nálam már a 3,5 éves elmondta ha pl műsorra készültek mert izgatott volt tőle. Most már (majdnem 5) magától mesél rengeteg mindent.

ma 19:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Erre csak azt tudom írni, az én gyerekeim nem ilyenek. Bármiről el tudok velük beszélgetni. De a mi volt ma az oviban, mit csináltatok kérdésre vagy a semmi vagy a nemtudom a válasz.

A dadusok nem informálhatnak minket, ezt a fenntartó kiadta. Csak az óvónő. 1 van a csoportunkban.

Proaktívnak lenni. Most én kérdezzem meg minden alkalommal, amikor akarok valamit szervezni, hogy szervezhetek-e? Szerintem ennek pont nem így kellene működnie

Tavaly mindent ki tudtak írni a csoportba. És akkor még a dadusok is írhattak.

ma 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Én fiam idén kezdett, én azt hittem nem csinálnak semmi különöset, mert az égvilágon semmit nem mesélt el belőle, pedig folyékonyan tud beszélni. Pedig kiderült, hogy minden áldott nap tök sokat foglalkoznak velük és rengeteg fejlesztő programot tartanak nekik. Csak mástól tudtam meg, meg kaptunk képeket róluk.

De az óvónő fejébe én se látok bele. Ha megkérdezed, hogy kell e vinni valamit, és nem válaszol, akkor így járt. Maximum mondanám, hogy a gyerekem semmit nem mond otthon, ha nem írja meg fbon, ovis üzenőfalon, szmk anyukán keresztül, hogy mi kell és mik a programok, akkor vegye úgy, hogy mi nem leszünk ott. Nem tudom mi ezen olyan nehéz.

ma 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
A 7 éves gyerekem se tudja ezeket, mindig kiírja a csoportba az osztályfőnök. Oviban egy nagyon lelkes szmk-s írt ki mindent a csoportba, mert az óvónők nem lehettek benne a szülői csoportban. Jó tanacsom nincs, de ez így nem jó, hogy nem tudtok semmiről.
ma 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!