Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyi hiányzása lehet egy...

Mennyi hiányzása lehet egy óvodásnak?

Figyelt kérdés

Gyermekem középsős már de még mindig sokat betegeskedik, mivel a bölcsis kistesójával felváltva hozzák haza a vírusokat/bacikat egymásnak.

Tudom az ovit kellene megkérdeznem. Meg is fogom, de vasárnap lévén, hátha hamarabb választ kapok itt.

Természetesen orvos által igazolt hiányzásra gondolok. Néztem az ovi házirendjét, ebben ez nincs meghatározva.

Van e olyan jogszabály, amely előírja, hogy az óvodaköteles gyermeknek hány % -ot lehet hiányozni egy tanévben. Bocsánat, máshogy nem tudtam megfogalmazni.Próbáltam kutakodni, de nem találtam rá számszerű választ.

Köszönöm szépen ha válaszoltok!

nov. 17. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Óvodában nincs ilyen.

Pedig nem is lenne rossz: akkor nem is kellene halasztást kérni, egyszerűen csak túl sokat hiányozna és "évismétlésre" köteleznénk.

Most jól is jönne. 2 hónapja nem jár oviba a fiam és mist lesz aktuális a halasztás.

nov. 17. 13:12
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy nem tanév, hanem nevelési év.
nov. 17. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
Mi a konkrét baja? Ha lázas levert hány,megy a hasa akkor megértem. Remélem nem arra gondolsz,hogy picit folyik az orra,köhög és ezért nem megy hetekig....
nov. 17. 13:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Bocsánat nevelési év.

Nem az orrfolyásra gondolok, mert az ilyenkor szinte állandó, még a felnőtteknél is.

Volt egy 1 hetes megfázása lázzal valamint egy 2 hetes hasmenése, most meg egy hétre kiírta a doki kötőhártyagyulladás miatt. Ezek fertőző betegségek és egyértelmű, hogy nem viszem közösségbe.

Csak előre félek, hogyha ez a tendencia lesz, sok lesz a hiányzása a nevelési évben. Persze az is lehet, hogy nem sokat lesz beteg.

Csak szeretném tudni, hogy mégis mik a határ esetek.

Köszönöm a válaszokat!

nov. 17. 13:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az óvodában ezért nincs ilyen, meg ahogy írták ez nevelési én nem tanév. Az óvodában nem akkora probléma ha sokat hiányzik. Ott inkább a nagyon alap készségek fejlesztése és a szocializáció, szabályokhoz szoktatás megy. Ezt egy átlagos körülmények közt felnővő kisgyerek otthon is megkapja.
nov. 17. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Az ovodában nincs maximum hiányozható nap.
nov. 17. 16:05
 7/11 anonim ***** válasza:
#3, jól hangzik, de nálunk az orvos a kicsit folyik az orra és köhög gyereket se engedi vissza. Hiába hogy abszolút jó a közérzete és arcon pörög itthon. Ez szerintem teljesen orvosfüggő, hogy mikor engedik menni.
nov. 18. 11:40
 8/11 anonim ***** válasza:
7es ez nagyon durva. De gondolom ennél az orvosnál olyanok vannak akiknek ezt nem gond megoldani. Kíváncsi lennék,mit mondana az orvos annak az anyukának aki egyedül neveli a gyerekét kevés fizetésből, 0 segítséggel. Amúgy meg ha jól tudom, ez hungarikum a gyermekorvosok körében, hogy hetekig kiírják mert picit köhög meg folyik az orra,miközben sok esetben a házat is lebontják olyan jól vannak. Hálistennek ma már egyre több gyerekorvos áll ki a jóállapotú gyerekek mellett.
nov. 18. 11:51
 9/11 A kérdező kommentje:
A miénk is ilyen orvos egyébként. Rendszerint egy hétre írja ki a gyereket, mindegy hogy milyen panaszokkal megyek oda.
nov. 20. 12:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Mióta házi tejet iszik nem beteg a gyerek de tényleg hála a jo Istennek.. sok értékes enzim van benne ez segíthet nektek is..

Igaz tanyasiak anyósék és a férjem feji nagyon higiénikus , így van hogy főtlen isszuk egészségesebb

nov. 20. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!