Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez minden oviban így van?

Ez minden oviban így van?

Figyelt kérdés

A héten kezdte az ovit a kislányom. Második nap nélkülem volt bent kB fél 11-tol fél 1-ig. Elvalaskor nem volt gond, egyszer kétszer keresett, azt mondták könnyen meg lehetett vigasztalni. Ennek tökre örülök.

Viszont én azt hittem, hogy amikor először megyünk, akkor tudunk pár szót váltani az ovonokkel, a gyerekem is lássa, hogy konkrétan ki az óvónő. De ugye az udvaron voltak, mindenki ment amerre látott. Én próbáltam mutatni a gyereknek, hogy ott van xy néni stb, meg ugye azért ebédnél velük van és gondolom abból már csak tudja. Csak én abban a hitben voltam, hogy első nap az óvónő is ,, vált néhány szót" a gyerekkel. Vagy én gondolom túl? Nálatok hogy volt? Kicsit most azt érzem, hogy bent van a gyerekem és elveszve érzi magát, mert fogalma sincs hova menjen ha bármi baja van, vagy akár csak pisilnie kell.

szept. 25. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

Be az óvónő vitte őket, nem? Ráadásul az óvoda udvarán szeparálva vannak a csoportok. Vagyis minden csoportnak van 1 udvarrésze,és onnan nem mehetnek el. Azon a részen tartózkodik az óvónő is,hisz felügyeli őket.

Nem lehetnek az óvónők egy kis zugban az udvaron összegyűlve...nem trécselhetnek együtt.

Amikor bevitted, ki fogadta? Csak úgy elengedted az udvaron?

A saját csoportjával/óvónőjével ebédelt/aludt,nem?

Ebből csak tudnia kell,ki a 2 óvónője. Ugyanis 11-től mindkettő bent van 13-ig.

szept. 25. 21:34
 2/10 A kérdező kommentje:

Játszás után gondolom az óvónő vitte be ebédelni, igen, de nem voltam ott.

Úgy van, hogy akkor van a beszoktatás, mikor kint vannak az udvaron. Ha be is megyünk lepakolni, akkora a nyüzsgés, mert ugye készülődnek ki a gyerekek, hogy esély sincs beszélni.

Egy részen van mindhárom csoport kint, nincsenek szeparalva.

Az udvaron odamentunk az óvónőkhoz köszönni, kicsit játszottam vele és utána jöttem el.

Igen, ebédnél biztos velük volt, én is arra gondoltam, hogyha másból nem is, ebből biztos tudja.

szept. 25. 21:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi baj, ne izgulj mar ennyire!

:D

Hany es hany gyerek szokik be az ovodaba, minden rendben lesz.

szept. 25. 21:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi 😊 igen, szinte biztos vagyok benne, hogy tipik majrés anyuka vagyok ebből a szempontból, de na
szept. 25. 22:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk tök máshogy volt, szóval ez óvodafüggő. De ettől még mindkettő lehet jó.

Nálunk az első nap végig benn voltak a szülők 9-12 között (utána mindenki hazament). A második nap azokkal volt benn a szülő, akik nem voltak bölcsisek. A harmadik nap már egész délelőtt szülő nélkül voltak, bölcsisek ottaludtak. A második héttől volt ottalvás a nem bölcsiseknek.

Nálunk az udvar se szeparált, van a kicsik része meg a nagyok része, de 10 csoport van, szóval keverednek. Van egy óvónő a homokozóban, egy a hintánál, egy a csúszdánál stb.

szept. 25. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem így volt, és szerintem ez nem is normális beszoktatás. Még akkor sem, ha a gyereked a beszoktatási idő után szokik be.
szept. 26. 06:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk augusztus utolsó hetében lejött családlátogatásra az egyik óvónő meg egy ped.asszisztens. Itt voltak kb 1 órát, beszélgettek a gyerekkel, megbeszéltük a szokásait, hogy eszik, miket szeret, hogy alszik el stb.

Viszont nálunk a beszokás az volt, hogy hétfő reggel beadtuk és délután mentünk érte, nem maradhattunk ott. Kicsit durvának tűnt elsőre de nagyon jól veszi a gyerek.

szept. 26. 08:31
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 én is azt hittem, hogy kérdeznek a gyerekről pár dolgot, beszélgetnek vele, de semmi ilyen nem volt.
szept. 26. 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ha baja van pl.pisilni kell, szomjas stb. akkor a dadusnak kell szólni, nem az óvónéninek.
szept. 26. 13:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt egy ismerkedős játszónap augusztusban, de ott még csak egy óvónő volt. Aztán a beszoktatásnál az első nap bent lehettünk velük (délig voltak bent, első hétre még nem terveztettek ottalvást), második nap kint voltunk a folyosón és az udvarra mentünk velük. Harmadik nap mehettünk a dolgunkra, de akkor a lányom kijelentette, hogy ő is aludni akar bent, úgyhogy kint ültem, az óvónők meg jártak ki helyzetet jelenteni. Aztán így tovább, már pénteken csak érte mentem. De akinek nehezebben ment, annak végig a folyosón volt az anyukája. Ez egy átlag állami óvoda, de pl.a szomszédos óvodában arra hivatkoznak, hogy könnyebb a gyereknek és lehetett augusztusban két hétig bejárni velük udvari játékra, de beszoktatás az gyakorlatilag nem volt. De nyilván addigra az óvónőket megismerték.
okt. 9. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!