Székletvisszatartás 3 évesnél, aki most kezdte az ovit ?
Figyelt kérdés
Fiam most kezdte az ovit, és azóta egyszerűen nem hajlandó kakilni, visszatartja 3-4 napig is, aztán már végül glycerin kúpot vagyok kénytelen adni neki, amitől aztán kinyomja. Nem mondanám hogy kemény neki, normális a széklete. Nyáron már szépen vegezte a dolgát wcbe, bilibe, de ezzel most nem tudom mit kezdjek, a wcre ráülni sem akar, nem hogy kinyomni. Már teljesen kétségbe estem, mégsem adhatok neki kúpot 3-4 naponta. Anyukák, akik hasonló helyzettel küzdöttetek, mit tanácsoltok hogy merjen kakilni ?szept. 12. 13:03
1/4 anonim válasza:
Ez pszichés eredetű. Sok minden változott az életében amit sajnos nem tud irányítani. De a kakit ő irányítja. Próbálj vele sokat beszélgetni. Ha beszokik az oviba valószínű ez is rendeződik
2/4 anonim válasza:
Nálunk is ez volt tavaly amikor kezdte az ovit. Volt hogy hétközben ovikor nem kakilt, aztán hétvégén meg igen. Az elején én is aggódtam ezen, de aztán szépen lassan ovi előtt még otthon kakilt és kezdte megszokni a helyzetet. 1-2 hónap és rendeződni fog hidd el :) én is beszéltem vele erről hiába de ezt én nem tudom befolyásolni csak ő :)
3/4 anonim válasza:
Ez sokaknál komoly gond és pszichés eredetű.
Fiam egyszer nem kakilt 4 évig az óvodában.
Itthon meg vagy volt ingere vagy nem, de inkább nem.
Olyan ovistársról is tudtunk, aki minden héten szerdán hiányzott (óvónőkkel egyeztetve), mert akkor otthon kakiló napot tartottak, így csak 2-2 nap esett ki és nem hétfőtől péntekig egyhuzamban nem volt neki.
4/4 anonim válasza:
Mi is ezzel küzdünk, idén lesz 4 éves a lányom. Nálunk kritikus 9-10 napig is visszatartja úgy, hogy én meg napokig tömöm dulcosofttal. 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!