Miért kötelező az ovi 3 éves kortól?
Mert a C osztályú népcsoport nem járatta, és ott álltak 5 éves korban, hogy a gyerek egyetlen mondókat, gyerekdalt nem ismert, nem tudott rajzolni színes ceruzával, fogalma sem volt a fogmosásról, kézmosásról stb.
És ha kötelező nekik 3 éves kortól járni, akkor legalább az óvodában mindezt gyakorolja/megtanulja, ha a szülői házban már nem tanították meg neki.
De jogszabályt nem lehet úgy írni, hogy a C-knek kötelező járni, a fehér bőrűeknek meg nem. Tehát akkor mindenkinek kell.
C-k miatt.
Dolgoztam telepi oviban. El nem tudod képzelni, mi volt ott.... komolyan írom. A wc-t nem tudták 3 évesen használni,a kisfiú a kezével törölte a fenekét,kikente a sz.rt a csempére, és úgy lefeküdt aludni sz.rosan. Nem zavarta a dolog.
A villát nem tudták használni, böködött a másik, magyar gyerek szeméhez...
Nem tudnak sorba állni, nem tudnak kezet fogni. Tekerik magukat, mint a kígyó.
Szocializálni kell őket a suliig.
A rengeteg fertőzés az immunrendszert nem legyengíti, hanem megerősíti! Logika!
Igen, az óvodában el fog kapni minimum évi 5 fertőzést. Pont mint a többi milliók, akik mind túlélték. Ha nem az óvodában kapja el, akkor az iskolában. Az jobb?
4!
2es vagyok. Hidd el,egy élmény volt. Szállóige azóta is a családban, amit az egyik óvónő mondott a legrosszabb kis cigánygyereknek: "Gézuka, ízleld meg a fasírozottat!" Tényleg ez volt a neve a gyereknek, ő kente ki a csempét is amúgy. Azt se tudta a gyerek szerintem, mi az a fasírozott!
Kérdezte az óvónő tőle,mi volt az ebéd otthon hétvégén. Mondta Gézuka,hogy csirke. Kérdezte az óvónő, hogy honnan volt nektek csirke? Gézuka: Hát papó szerezte!
Ennyit erről.
Gyengébbek kedvéért: lopta.
Sajnos mindig elfelejtem, hogy a c-k itt vannak évtizedek óta és még mindig nem tudnak/akarnak beilleszkednek. Miután kiírtam a kérdésemet, átmentem a boltba és pont láttam ahogy egy c apa mellett két kisebb gyereke sétál és belenéznek az összes kukába, turkálnak benne stb. Nagyon elszomorító és valahol sajnálom is őket. Erre nem gondoltam, hogy emiatt kötelező, de így már értem.
De ha én nyílván nem így élek/nem így nevelem a gyerekemet és szeretném ha otthon lehetne 5 éves koráig, akkor van erre lehetőség? Látom hogy van valami felmentés, de nem sokat találok róla csak régebbi oldalakat.
(immunrendszerre visszatérve: a bélrendszerben kifejlődött bélflóra és az immunrendszer között találtak összefüggést és amikor beteg a gyerek a szülők persze tömik antibiotikummal szegényt, ami kiöli a természetes bacikat is, amivel a bélflóra felborul és nem tud rendesen kialakulni. Nyilván ha nem beteg a gyerek, nem kell gyógyszer, ergó kialakul az immunrendszer normálisan. Az, hogy a betegség miatt erősödik az immunrendszer már rég csak mítosz, ahogy az is, hogy a láz rossz... Csak ezekehez nem a magyar pénzéhes doktorok írását kell olvasni, hanem fejlett országok kutatásait vagy régebbi könyvekhez kell nyúlni. Pl én úgy nőttem fel, hogy nem kell gyógyszer semmire, nem kell a lázat levinni. Így lett az is hogy életemben először 24 évesen kellett antibiotikumot szednem egy bölcsességfogműtét miatt, de azt is kár volt, mert kiderült hogy csak megelőzés miatt írták fel, nem is volt gyulladt (ez is fszság, nincs ilyen hogy az antibiotikum megelőzne bármit is) DE kiderült hogy penicillin érzékeny vagyok, szóval csak egy szemet szedtem el belőle.
Párom meg hót beteges, alig tud kigyógyulni bármiből is, mert őt meg tömték gyógyszerrel, antibiotikummal baba kora óta... Ha fájt a torka már ki is lett írva az AB, ha emelkedett a láza 37 fölé, akkor már ment a gyógyszer belé... És nem egy ilyet ismerek, akiknek az anyja tömte a gyerekét, féltette mindentől, még a homokozótól is, és felnve folyton betegek, allergiásak. Ami persze jó a gyógyszeriparnak, a a doktoroknak...
Nem, max. 4 éves korig kérhető felmentés.
Amúgy meg ne haragudj, de egy átlagos, egészséges 3-4 éves gyereknek már igénye van arra, hogy gyerektársaságban legyen. Az enyém 3,5 éves, most kezdi az ovit, én már láthatóan nem vagyok neki elég, nem tudok olyan élményt nyújtani, mint amikor összejővünk szomszédokkal, barátokkal és együtt vannak a gyerekek. Plusz ott mindig van valami foglalkozás, satöbbi.
Az meg, hogy nem kell gyógyszer semmire, tipikusan olyan dolog, hogy ha nem akarsz, nem adsz és kész. Én is így nőttem fel, mert annyira csórók voltunk, hogy nem telt gyógyszerre sem, így mi tényleg soha nem kaptunk, csak meleg teát mindenre. Most én se adok a gyerekemnek gyógyszert, ha nem muszáj, lázat is csak 38 felett kezdek csillapítani, szóval érted, ez meg tipikusan olyan, hogy nem függ össze az ovódával. Ha nem akarsz, nem adsz neki gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!