Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Falusi óvodába vagy ahol...

Falusi óvodába vagy ahol dolgozom abba az óvodába írassam a gyerekem?

Figyelt kérdés

Faluban lakunk.

Én városban dolgozom, mint óvónő. Itt ismerem az óvónőket, szuperek, nyilván nem lennék egy csoportba vele.

A falusi oviban is szuper óvó nénik vannak.

Gondolkozom mivel tennék jót a gyerekemnek.

Én nekem az lenne kényelmes, ha velem jönne, hisz a nyári 1 hónapos zárvatartás itt aug. ahol én dolgozom ott július... illetve sokkal komplikáltabb lenne elkéreckednem az eseményekre, itt meg automatikusan lehetnék. Hozni vinni is tudnám.

Azonban a párom családja és párom nem érti a problémám, nekik evidens, hogy a gyerek ide járjon, hisz a gyereknek szerintük itt jobb lenne, hisz itt vannak a falusi baràtok, akikkel szorosabbá teheti a kapcsolatàt és így csak rosszabb lesz neki, hogy nem látja ovin felül a kis barátait és nem fogja ismerni a falusi rendezvényeken a gyerekek nagy részét.

Teljesen összezavarnak, hogy akkor mi a jó a gyereknek.

Ha azonban nem oda viszem, ahol én fogok dolgozni, akkor anyósék fogják vinni, hozni, mert párom nem tudja, mert úgy dolgozik.

Kérlek segítsetek.:|

aug. 1. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én oda vinném ahol dolgozok ebben az esetben. Az 1 napos szünetek is egyszerre lennének stb. Miért hordja más a gyerekedet, ha te is megtudod oldani és nem okoz problémát neked.
aug. 1. 10:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Oda vinném, ahol dolgozok, sokkal egyszerűbb a logisztika.

Az ellenérv szerintem nem nyomós, óvodán kívül is tud találkozni a falubeli gyerekekkel, meg általában nem is az oviban kezdődnek az életre szóló barátságok.

aug. 1. 10:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan odavinném, ahol dolgozok.
aug. 1. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Hogy vannak a műszakok ahol dolgozol?

A mi ovinkban a reggeles fél 7-kor kezd és 13-ig van, a délutános 11-től 17-ig. Így elég nehéz lenne a gyereket ugyanoda vinni, mert reggel túl korai, de alvás közben nem tudod elhozni, ha délutános vagy, akkor pedig 2x kell menned, hogy a gyerkőcök időben vidd és vár veled zárásig?

Vannak bőven pozitív részei annak, ha egy helyen vagytok, de azért a logisztika nem egyszerű.

aug. 1. 11:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a munkahelyemre vinném. Majd a városi iskolában barátkozik falubeliekkel. Gondolom, akkor már sokan viszik városba.
aug. 1. 11:32
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Oda iratnám, ahol dolgozok.

Lehet én vagyok bizalmatlan de nem mernék arra támaszkodni, hogy évekig anyós hordja majd, simán meggondolhatja magát.

aug. 1. 17:15
 7/8 anonim válasza:

Oda vinném ahol dolgozok.

Senkitől nem várnám el, hogy éveken át hordja a gyerekem oviba. Akkor sem, ha ő ajánlotta fel, és örömmel tenné. Bármi közbejöhet, ha pedig valami miatt már nem tudná/akarná hordozni a gyermeket, később sokkal nehezebb beleszoknia a másik csoportba.

A falusi gyerekekkel máshol, máshogy is megismerkedhet. Ezek a barátságok amúgy sem szoktak túl sokáig tartani.

aug. 5. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is ebben a helyzetben vagyok, csak én óvodatitkárként dolgozom szeptembertől, előtte adminisztrátor voltam ugyanennek az óvodaközpontnak egy másik óvodájában 10 évig. A Kisfiam már a második gyermekünk lesz, aki így jár oviba. Nekem ez sokkal kényelmesebb, mert bár a falusi óvoda is (ahol lakunk) ehhez az óvodaközponthoz tartozik, mégis egy csomó más programja, máskor tartott nevelés nélküli napja van, máshogy vannak zárva. Nagyon sok logisztikát igényelne a gyermek körüli dolgok megoldása.
aug. 13. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!