Évzáróra mennyire szabják meg nálatok a ruhát?
Eddig a fehér ing/blúz és a sötét alj volt a kikötés.
Fiam fekete farmerbe ment minden évbe (ahogy a fiúk 80%-a is), lányom fekete leggingsbe tavaly.
Most jött egy új vezető óvónő.
Ma írta körbe, hogy jövőhéten lesz az évzáró/ballagás. Eddig nem tudtuk az időpontot.
Kötelező a fehér hosszúujjú ing/blúz, külön kiemelte, hogy a lányoknak minimális csipke lehet rajta.
Illetve ünneplő nadrág kötelező a fiúknak, szoknya a lányoknak.
Lányom gyűlöli a szoknyákat, kiscsoportos....
emellé 27fokotírnak jövő szombatra. Az udvaron lesz megtartva, ahol sehol árnyék. Hosszúujjuba meg fognak főni.
Fiamnak csak rövidujjú ingje van, vehetek újat...
A végére odaírta, a részvétel kötelező, kivéve betegség esetén, a nem megfelelő öltözet pedig szankciókat von maga után.
Kíváncsi lennék mik azok a szankciók
Amugy baromira nem ertem ezt a ballagas dolgot.
Akkora hepajt csinalnak az ovonok h a fejem kette el.
Oltozzenek szepen csinosan fel. Es legyen egy buli. De h mindenfelel tanc vets miazmast tanuljanak meg ilyen kotelezo dolgok.. eleg azt majd suliban
Nagyon túltolják.
Szeptemberbe megpróbáltunk egy ovi váltást.
A munkám miatt könnyebb volt odahordanom őket, így a kicsi ott kezdte a mini csoportot, a nagy pedig a középsőt.
Decemberig bírtam.
A középsősöméknek órarendjük volt. Minden nap abból állt a délelöttjük, hogy tanultak. 50ig hibátlanul el kellett számolni, 30on belül összeadni kivonni. Az óvónő írni tanította őket.
Emellé minden napra kaptak feladatlapot, azt osztályozta Nekik.
Így úgy nézett ki a napjuk, hogy reggeli, fél óra szabadfoglalkozás, tanulés, ebéd, alvás, uzsi, majd onnan játszhattak amíg haza nem mentek. Udvarra ki sem tették a lábukat.
Meg volt szabva mit játszhattak. Csak kirakó, memőria, kártya... mert a kisautó tologatás, babázás, legózás nem volt szabad már, az kiscsoportos szint.
És mikor bejelentettem, hogy eljövünk abból az oviból, mert én még szeretném ha a gyerekem kiélhetné a gyerekkorát, én voltam a hülye.
Ezt csak azért írtam le, mert tényleg sok ilyen elvetemült hely van.
Magánovi?
Államiban nem tudok elképzelni ilyet, hisz az óvodásokra is van egy előírt "kerettanterv", amit be kell tartani. Nem csinálhatnak általános iskolát az oviból.
23! baptista fenntartású helyi óvoda...
7csoport van, csak a mienkben lévő óvónő csinálta ezt.
Mert elötte a helyi suliban dolgozott mint tanár, és látta milyen "bután" mennek a gyerekek suliba. Az oviba nem kapták meg az alapot, így ő megtanítja a sajátjainak, ne legyen számára szégyen, ha suliba mennek.
Légyszi írd majd meg mi lett a "szankció"!
Kíváncsi lennék ezt egy borsodi kis faluban is benyögné-e a kedves óvónő, ahol már az is nagy szó, ha a gyerekeknek van évszakhoz illő ruházatuk pl.normalis téli cipő...
Ezt olvasni is borzalmas. Igaz, a fiam még csak középsős, ők a "ballagtatók", de annyi hangzott el, hogy "csinosba, vagy kicsit csinosabba". Egy fellépésük volt nemrég, oda annyi volt a kikötés, hogy fehér ing/póló, sötét nadrág. Az előző ballagási képek alapján, és eddigi tapasztalataim alapján is elég lazán veszik ezt nálunk.
Én azért a szülőin ott mindenki előtt, hátha egyetért a többség, felvetném a témát. Ha nagyon hülye, akkor előre bejelenteném, hogy a ballagáskor sajnos menni fog a hasa a gyereknek - csak a gyereket sajnálnám, hogy kimarad. Szankció? Wtf?! Nem adja majd oda a tarisznyát? :D Kabaré. Azért én is kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni nálatok.
A díszítős esetnél meg valószínűleg képen röhögtem volna. Ilyen a mesében nincs. Egy intézmény fenntartói bejelentést is lehet, hogy megérne a dolog. Lehet, hogy elmentek neki otthonról, akkor inkább váltson szakmát.
Eszem megáll😯
Na engem várhatna a terembe hogy odaérjek..
Szerintem menjenek blézerbe meg zakóba is ebben a melegben😅 komoly hely az ovi, nehogymár lazáskodjanak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!