Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Évzáróra mennyire szabják meg...

Évzáróra mennyire szabják meg nálatok a ruhát?

Figyelt kérdés

Eddig a fehér ing/blúz és a sötét alj volt a kikötés.

Fiam fekete farmerbe ment minden évbe (ahogy a fiúk 80%-a is), lányom fekete leggingsbe tavaly.

Most jött egy új vezető óvónő.

Ma írta körbe, hogy jövőhéten lesz az évzáró/ballagás. Eddig nem tudtuk az időpontot.

Kötelező a fehér hosszúujjú ing/blúz, külön kiemelte, hogy a lányoknak minimális csipke lehet rajta.

Illetve ünneplő nadrág kötelező a fiúknak, szoknya a lányoknak.

Lányom gyűlöli a szoknyákat, kiscsoportos....

emellé 27fokotírnak jövő szombatra. Az udvaron lesz megtartva, ahol sehol árnyék. Hosszúujjuba meg fognak főni.

Fiamnak csak rövidujjú ingje van, vehetek újat...

A végére odaírta, a részvétel kötelező, kivéve betegség esetén, a nem megfelelő öltözet pedig szankciókat von maga után.

Kíváncsi lennék mik azok a szankciók

máj. 23. 15:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Amugy baromira nem ertem ezt a ballagas dolgot.

Akkora hepajt csinalnak az ovonok h a fejem kette el.

Oltozzenek szepen csinosan fel. Es legyen egy buli. De h mindenfelel tanc vets miazmast tanuljanak meg ilyen kotelezo dolgok.. eleg azt majd suliban

máj. 24. 06:51
 22/33 A kérdező kommentje:

Nagyon túltolják.

Szeptemberbe megpróbáltunk egy ovi váltást.

A munkám miatt könnyebb volt odahordanom őket, így a kicsi ott kezdte a mini csoportot, a nagy pedig a középsőt.

Decemberig bírtam.

A középsősöméknek órarendjük volt. Minden nap abból állt a délelöttjük, hogy tanultak. 50ig hibátlanul el kellett számolni, 30on belül összeadni kivonni. Az óvónő írni tanította őket.

Emellé minden napra kaptak feladatlapot, azt osztályozta Nekik.

Így úgy nézett ki a napjuk, hogy reggeli, fél óra szabadfoglalkozás, tanulés, ebéd, alvás, uzsi, majd onnan játszhattak amíg haza nem mentek. Udvarra ki sem tették a lábukat.

Meg volt szabva mit játszhattak. Csak kirakó, memőria, kártya... mert a kisautó tologatás, babázás, legózás nem volt szabad már, az kiscsoportos szint.

És mikor bejelentettem, hogy eljövünk abból az oviból, mert én még szeretném ha a gyerekem kiélhetné a gyerekkorát, én voltam a hülye.

Ezt csak azért írtam le, mert tényleg sok ilyen elvetemült hely van.

máj. 24. 07:08
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Magánovi?

Államiban nem tudok elképzelni ilyet, hisz az óvodásokra is van egy előírt "kerettanterv", amit be kell tartani. Nem csinálhatnak általános iskolát az oviból.

máj. 24. 07:14
 24/33 A kérdező kommentje:

23! baptista fenntartású helyi óvoda...

7csoport van, csak a mienkben lévő óvónő csinálta ezt.

Mert elötte a helyi suliban dolgozott mint tanár, és látta milyen "bután" mennek a gyerekek suliba. Az oviba nem kapták meg az alapot, így ő megtanítja a sajátjainak, ne legyen számára szégyen, ha suliba mennek.

máj. 24. 07:17
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Légyszi írd majd meg mi lett a "szankció"!

Kíváncsi lennék ezt egy borsodi kis faluban is benyögné-e a kedves óvónő, ahol már az is nagy szó, ha a gyerekeknek van évszakhoz illő ruházatuk pl.normalis téli cipő...

máj. 24. 10:47
 26/33 A kérdező kommentje:
fél órája írta ki a csoportba, ma, így péntek délben, hogy hétfő 15órakor szülői értekezlet... időben megkaptuk a tájékoztatást és a lehető legoptimálisabb időpontba tette...
máj. 24. 12:01
 27/33 anonim ***** válasza:
87%
ez a nő nem normális.
máj. 24. 12:46
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a sima évzáró az a gyereknap környékén szokott lenni az oviban, ilyenkor előadják egy műsor keretein belül, hogy abban az évben milyen dalokat/verseket tanultak a csoportban. Senki sincs kiöltözve, játék és nasizás van egész nap. Idén lesz nekünk a ballagás, direkt rákérdeztem az óvónőknél, annyit írtak, hogy elég ha kicsit csinosabban jön a kislány, de ami nekünk tetszik és kényelmes, kész.
máj. 24. 14:52
 29/33 anonim ***** válasza:
90%

Ezt olvasni is borzalmas. Igaz, a fiam még csak középsős, ők a "ballagtatók", de annyi hangzott el, hogy "csinosba, vagy kicsit csinosabba". Egy fellépésük volt nemrég, oda annyi volt a kikötés, hogy fehér ing/póló, sötét nadrág. Az előző ballagási képek alapján, és eddigi tapasztalataim alapján is elég lazán veszik ezt nálunk.

Én azért a szülőin ott mindenki előtt, hátha egyetért a többség, felvetném a témát. Ha nagyon hülye, akkor előre bejelenteném, hogy a ballagáskor sajnos menni fog a hasa a gyereknek - csak a gyereket sajnálnám, hogy kimarad. Szankció? Wtf?! Nem adja majd oda a tarisznyát? :D Kabaré. Azért én is kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni nálatok.

A díszítős esetnél meg valószínűleg képen röhögtem volna. Ilyen a mesében nincs. Egy intézmény fenntartói bejelentést is lehet, hogy megérne a dolog. Lehet, hogy elmentek neki otthonról, akkor inkább váltson szakmát.

máj. 24. 15:50
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Eszem megáll😯

Na engem várhatna a terembe hogy odaérjek..

Szerintem menjenek blézerbe meg zakóba is ebben a melegben😅 komoly hely az ovi, nehogymár lazáskodjanak..

máj. 25. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!