Évzáróra mennyire szabják meg nálatok a ruhát?
Eddig a fehér ing/blúz és a sötét alj volt a kikötés.
Fiam fekete farmerbe ment minden évbe (ahogy a fiúk 80%-a is), lányom fekete leggingsbe tavaly.
Most jött egy új vezető óvónő.
Ma írta körbe, hogy jövőhéten lesz az évzáró/ballagás. Eddig nem tudtuk az időpontot.
Kötelező a fehér hosszúujjú ing/blúz, külön kiemelte, hogy a lányoknak minimális csipke lehet rajta.
Illetve ünneplő nadrág kötelező a fiúknak, szoknya a lányoknak.
Lányom gyűlöli a szoknyákat, kiscsoportos....
emellé 27fokotírnak jövő szombatra. Az udvaron lesz megtartva, ahol sehol árnyék. Hosszúujjuba meg fognak főni.
Fiamnak csak rövidujjú ingje van, vehetek újat...
A végére odaírta, a részvétel kötelező, kivéve betegség esetén, a nem megfelelő öltözet pedig szankciókat von maga után.
Kíváncsi lennék mik azok a szankciók
Most, hogy mentem a gyerekekért, szólt, hogy mivel a fiam középsős, nekem fél8ra mennem kell díszíteni. A középsős szülőknek kötelező.
De a gyerekek csak 8:50re menjenek.
Mondom nekem 2 gyerek is van, a ferjem aznap dolgozik, nem fogok tudni bejönni.
Oldjam meg. És otthagyott.
Megoldom én hamar ezt is 🤣
Egyetlen emlékem az ovis ballagásról, hogy a végzősököt ünnepélyes keretek között átkísérték az oviból az iskolába. Hogy miben voltak, passz. De tuti nem szoknyában, s hosszú újjúban, és a kisebbek sem voltak ott szerintem.
Még az iskolai ballagásnál is csak a 8.-osok voltak fekete-fehérben (hogy pöttyös ruha vagy ing és élre vasalt nadrág, teljesen mindegy). A kisebbek meg rendszerint csak akkor mennek, ha számítanak könyvjutalomra vagy oklevélre valami miatt (mindig az évzáróval egyszerre van téve).
Gimiben volt olyan, hogy az igazgató hazaküldött valakit, mert nem fekete-fehérben hanem fehér-feketében volt valamilyen eseményen (fekete blúz, fehér nadrág), de utánna kétszer is a szaván fogták és beszivatták, mikor csak annyit mondott, hogy másnap "illő ruhában" kell menni. Bordó ing vagy blúz, még azért is... :D
A lanyaim ilyen eskukoi ruha feleben voltak mindig. Amolyan elegens kislanyruha valpantos tobb retego szoknyaval.
Nem szoltak csak nem szepen neztek. En meg nem torodtem vele. Ovodas. Pont.
Az évzáró és a ballagás egyben lesz tartva 14!
A kiscsoportosok (sőt, van pár mini is, 2.5 évesek) pedig véigállhatják az egészet.
"nekem fél8ra mennem kell díszíteni. A középsős szülőknek kötelező.
De a gyerekek csak 8:50re menjenek."
Ezt nem is értem bakker :D egy ovis ballagás miatt mindkét szülő álljon glédában, az egyik díszítsen, a másik a gyereke(ke)t intézze, amíg 8:50-et nem üt az óra? Teljesen nonszensz. A többi szülő mit szól ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!