Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Évzáróra mennyire szabják meg...

Évzáróra mennyire szabják meg nálatok a ruhát?

Figyelt kérdés

Eddig a fehér ing/blúz és a sötét alj volt a kikötés.

Fiam fekete farmerbe ment minden évbe (ahogy a fiúk 80%-a is), lányom fekete leggingsbe tavaly.

Most jött egy új vezető óvónő.

Ma írta körbe, hogy jövőhéten lesz az évzáró/ballagás. Eddig nem tudtuk az időpontot.

Kötelező a fehér hosszúujjú ing/blúz, külön kiemelte, hogy a lányoknak minimális csipke lehet rajta.

Illetve ünneplő nadrág kötelező a fiúknak, szoknya a lányoknak.

Lányom gyűlöli a szoknyákat, kiscsoportos....

emellé 27fokotírnak jövő szombatra. Az udvaron lesz megtartva, ahol sehol árnyék. Hosszúujjuba meg fognak főni.

Fiamnak csak rövidujjú ingje van, vehetek újat...

A végére odaírta, a részvétel kötelező, kivéve betegség esetén, a nem megfelelő öltözet pedig szankciókat von maga után.

Kíváncsi lennék mik azok a szankciók

2024. máj. 23. 15:11
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Most, hogy mentem a gyerekekért, szólt, hogy mivel a fiam középsős, nekem fél8ra mennem kell díszíteni. A középsős szülőknek kötelező.

De a gyerekek csak 8:50re menjenek.

Mondom nekem 2 gyerek is van, a ferjem aznap dolgozik, nem fogok tudni bejönni.

Oldjam meg. És otthagyott.

Megoldom én hamar ezt is 🤣

2024. máj. 23. 17:01
 12/33 babyboom567 ***** válasza:
88%
Ez már vicc kategória.
2024. máj. 23. 17:09
 13/33 babyboom567 ***** válasza:
88%
olyan meg nincs,hogy egy rendezvény kötelező.
2024. máj. 23. 17:11
 14/33 anonim ***** válasza:
89%
Csak az érdekesség kedvéért írom le,óvodai dolgozóként. Mi díszítjük az ovit, a dolgozók. A mini, kis csopisok ilyenkor már nyári szüneten vannak, a középsősök és nagyok vannak csak a ballagáson jelen. Fekete fehér tök mindegy milyen és mennyi csipkés ruha legközelebb a karácsonyi ünnepre kell. Röhej hogy valahol képesek ezzel bactatni a szülőket.
2024. máj. 23. 17:14
 15/33 anonim ***** válasza:
89%
Én feladnám a gyerekre a rövid ujjút, nem vennék hosszút. És nem adnék szoknyát a kislányra, ha utál szoknyát hordani. Ellenben vigyorogva állnék a szankciók elé.
2024. máj. 23. 17:14
 16/33 anonim ***** válasza:
31%

Egyetlen emlékem az ovis ballagásról, hogy a végzősököt ünnepélyes keretek között átkísérték az oviból az iskolába. Hogy miben voltak, passz. De tuti nem szoknyában, s hosszú újjúban, és a kisebbek sem voltak ott szerintem.

Még az iskolai ballagásnál is csak a 8.-osok voltak fekete-fehérben (hogy pöttyös ruha vagy ing és élre vasalt nadrág, teljesen mindegy). A kisebbek meg rendszerint csak akkor mennek, ha számítanak könyvjutalomra vagy oklevélre valami miatt (mindig az évzáróval egyszerre van téve).

Gimiben volt olyan, hogy az igazgató hazaküldött valakit, mert nem fekete-fehérben hanem fehér-feketében volt valamilyen eseményen (fekete blúz, fehér nadrág), de utánna kétszer is a szaván fogták és beszivatták, mikor csak annyit mondott, hogy másnap "illő ruhában" kell menni. Bordó ing vagy blúz, még azért is... :D

2024. máj. 23. 17:34
 17/33 anonim ***** válasza:
88%
A ballagás volt az első alkalom, amire ünneplőt kértek az ovinkban. Addig mindenki olyan szépruhában ment mindehova, amilyen akadt. A ballagást meg már senki nem bánta, az iskolai évnyitóig már nem nőtték ki. Agyrém ami nálatok van.
2024. máj. 23. 17:47
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

A lanyaim ilyen eskukoi ruha feleben voltak mindig. Amolyan elegens kislanyruha valpantos tobb retego szoknyaval.

Nem szoltak csak nem szepen neztek. En meg nem torodtem vele. Ovodas. Pont.

2024. máj. 23. 19:11
 19/33 A kérdező kommentje:

Az évzáró és a ballagás egyben lesz tartva 14!

A kiscsoportosok (sőt, van pár mini is, 2.5 évesek) pedig véigállhatják az egészet.

2024. máj. 23. 20:07
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"nekem fél8ra mennem kell díszíteni. A középsős szülőknek kötelező.

De a gyerekek csak 8:50re menjenek."

Ezt nem is értem bakker :D egy ovis ballagás miatt mindkét szülő álljon glédában, az egyik díszítsen, a másik a gyereke(ke)t intézze, amíg 8:50-et nem üt az óra? Teljesen nonszensz. A többi szülő mit szól ehhez?

2024. máj. 23. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!