Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha otthon van a szülő, akkor...

Ha otthon van a szülő, akkor is köteles az ovi felvenni a gyereket?

Figyelt kérdés
Októberben már a 4-et tölti a kislányom, viszont itthon vagyok gyed-en a kicsivel. Ilyen esetben elutasithat, hogy úgyis otthon tudok lenni? Nem akarom elvenni a helyet s dolgozo szülők gyerekeitol, de az enyemnek is szüksége van a társaságra, szocializálódni. Ebben a városban más lehetőség nem nagyon van gyerektársaságra.

máj. 7. 11:13
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Jövőre lesz oviköteles, októberben tölti a 3-at.
máj. 7. 12:49
 12/27 A kérdező kommentje:
Bocsánat a kérdésben nem írtam, hogy jövő októberben tölti a 4et. Most egy ismerőssel voltunk, aki beiratta a gyereket Szóba került, hogy érdemes e megprobalni nekünk is, és akkor mondták mekkora a tuljelentkezes stb.
máj. 7. 12:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Igy mar total mas a kerdes ...

Ha meg csak most lesz 3 ( a kerdesben 4-et irtal ) , es elobb be akartad iratni mint ahogy ovodakoteles, akkor persze mondhatja, hogy nem.

Erdekes , hogy a kerdes total nem ez volt ...

máj. 7. 12:55
 14/27 1112 ***** válasza:
39%

Lehet,hogy nem ekkora a túljelentkezés,csak mondtak egy számot, amitől elrettensz.

De szeptemberig el ballaghatnak onnan, nem is tudom,hogy azt pl belekalkulálták-e

de lehet,h tényleg meg van adva,hogy x gyerekre x négyzetméter kell,és már nem férnek,nincs helyük,és akkor nem véletlenül akarnak lebeszélni.

Közelben nincs másik ovi akkor?

máj. 7. 13:00
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha augusztus 31-ig nem tölti be a 3 évet nem kötelesek felvenni, ha addig betölti akkor igen. Ez teljesen független attól hogy melyik gyereknek mit csinál a szülője.

Ha dolgozó szülőknek van egy szeptember 1-jén született gyereke és nem dolgozóknak egy augusztus 31-én született, akkor is az augusztus 31-én született gyereket kell az ovinak felvennie.

máj. 7. 13:06
 16/27 1112 ***** válasza:
100%

*viszont irasd be a körzetesbe,ha tényleg látni fogod,hogy brutál szűk lesz a hely,majd átviszed máshova.

Viszont nem lehet ide-oda pakolgatni (lehet,hogy mások is elviszik,és akkor meg ott lesznek rengetegen), gyerek kezd érzelmileg kötődni a játszótársaihoz, a helyhez; és ha egyik helyen sikerül normális óvónőt kifogni, de átviszed,és ott egy hárpia lesz, az is lehet baj.

3éves kortól óvodaköteles, úgyhogy intézzed, jön a nyári szünet is, szeptembertől meg menni kell.

máj. 7. 13:07
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Igy nem kotelesek felvenni, ezert mondta, amit. Ha augusztus 31-ig betoltene a harmat, akkor felvennek, de igy csak 2025-ben lesz neki kotelezo.
máj. 7. 13:27
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Az ovi nem bölcsöde.

Az ovi kötelező, a bölcsöde pedig választható megoldás, ha a szülőnek vissza kell menni dolgozni

máj. 7. 14:20
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezekkel a kérdésekkel egy baj van, hogy nem lehet megválaszólni. Az adott óvóda dönt arról, hogy felveszi vagy sem. Mivel nem óvódaköteles még és mondjuk nincs hely, akkor nemfogja, ha van hely, akkor van remény, de ezt mindig csak ők tudják megmondani.

Vannak amúgy játszóterek ahova kilehet hordani a gyereket, ott van társaság vagy keresni játszóházat. Mi is másik városba hordjuk játszóházba, mert itt nincs.

máj. 7. 14:32
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
3 éves kortól kötelező az óvoda.Konkrétan akkor is,ha te nem akarod,hogy menjen, akkor is kell.Szóval nem,nem utasíthatja el.Én pont a fordítottja miatt szívok éppenert a bölcsi tele van,oda nem kötelező (nem is tudják most)felvenni, októbertől mehetne oviba,mert betölti a 2,5 évet,de annyi 3 évest KELL felvenni idén,hogy nem lesz helye.Én már dolgozni járok augusztustól,addig szabadságot töltök.Ha nem veszik fel, akkor magán intézménybe kell vinnem,mert itthon még nem tudok maradni 25000ft bevétellel,ráadásul a munkahelyemen is most van lehetőség visszatérni.
máj. 7. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!