Autóval 30-40 perc sok utazás lenne az óvodába Budapesten?
3 éves kisfiam kapcsán óvodaválasztás előtt állunk. Budapest határában élünk a budai agglomerációban, a környéken van néhány jó állami óvoda, de mindenhol 24-26 fős csoportok vannak, ezért elsősorban magánóvodákban gondolkodunk.
A környéken megnéztük az összeset, de egyiknél sem éreztük azt a WAO érzést, ellenben a pesti oldalon találtunk egy nagyon szimpatikus ovit.
Ez reggelente 35-40 percre lenne tőlünk.
Van egy kistesó is, aki lehet, hogy bölcsibe menne szeptembertől. A pesti magánovitól 5 percnyire találtam szimpatikus állami és magán bölcsiket, így a két gyereket együtt tudnám vinni.
Mit gondoltok?
Bevállaljuk reggelente a 35-40 perces autóutat vagy inkább keressünk más lehetőséget? Gyerekek egyébként szeretnek autózni.
Valami indokolja, hogy kis csoportba járjon?
Egyébként nekem rémálmon lenne, hogy reggelente budai agglomerációból Pestre kelljen mennem.
Sok idő, mert kiscsoportban még oké hogy beviszed 9-kor, de középső és nagycsoportban már 8-ra kellene beérni (legalábbis nálunk szólnak érte)
40 perc az reggel a dugóban nem 40, hanem bőven 1 óra is lesz, de majd mérd le hogy megbizonyosodj róla. 1-2 baleset, alkalmi útlezárás menet közben bármikor lehet, hosszú a tanév hidd el. Te fogsz megőrülni 2 hónap után. Pénzben sem kevés.
7kor el kell indulnod velük és szerintem az nagyon szűk és korai. Mikor kelted, mit adsz enni nekik, hol esznek…. Fontos, hogy kialudják magukat, mert hosszú a nap nekik is.
Parkolni tudsz vagy reggel 8 és délután 3-4 óra magasságában te is körözni fogsz az utcákban? (Sajnos én ezt csinálom minden nap, mert rengeteg az autó és kevés a parkoló)
Nem utolsó szempont, hogy meg tudj állni, mert van hogy 15-20 percet is bent leszel (overálos időszakban, ha induláskor jut eszébe, hogy még pisilni is el kell menni, vagy elkap az óvónő 1-2 kérdéssel)
Ha az egyik beteg, orvoshoz kellene vinned, hogy viszed be a másikat olyan messzire?
Első évben 2 hetente betegek lesznek, sok esetben nem is egyszerre, hanem adják át egymásnak szépen sorban.
Szerintem neked lenne könnyebb ha a környéken maradnak, mert adott faluból / városrészből egyszerűbben elhozza akar mama-papa is.
Vagy a munkahelyedhez közel legyen, mert ugrani kell ha telefonálnak miattuk az oviból.
Saját tapasztalat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!