Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha eddig szerette az óvodát,...

Ha eddig szerette az óvodát, akkor most mi változott?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit. A beszoktatás nagyon simán ment. Mivel előtte volt bölcsis is, ismerte már a "menetet", nem volt sírás, semmi. Minden reggel szívesen ment, az ovis csoportba feltöltött képeken is látszott, hogy jól elvan, és délután mesélt is mindent, hogy mit csináltak, kivel játszott, stb.

Aztán 2 hete kezdődött látszólag minden előzmény nélkül, hogy nem akar menni. Már otthon sír, ha készülünk, és be sem akar menni, úgy kell az ovónőnek ölben bevinni, miközben kapaszkodik belénk.

Próbáltam kérdezgetni, és annyit mondott, hogy az egyik kisfiú bántotta azzal hogy hülyeségeket beszélt neki, plusz volt olyan hogy elvették a játékát. De nem hiszem hogy most ezek miatt nem akarna menni.

Reggelente induláskor mindig azt mondja hogy nem akar menni mert hiányzunk neki egész nap. Ha néha el tudjuk hozni ebéd után és tudja is hogy megyünk érte hamar, akkor nincs gond, akkor nem sír. Csak ha tudja hogy egész nap ott kell lenni.

Tapasztalt már valaki ilyet? Mit tudnék tenni hogy ne minden nap sírva kelljen otthagynom?

Amúgy egy nagyon vidám, kb állandóan jókedvű gyerekről van szó. A beszoktatás után az ovónők is így jellemezték őt. Mondták, hogy mindig jókedvű, barátkozós, minden műsorban, programban szívesen vesz részt, ünnepségeken az első sorban táncol, stb. Szóval egyszerűen nem értem, mi történt...

febr. 19. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

"az egyik kisfiú bántotta azzal hogy hülyeségeket beszélt neki, plusz volt olyan hogy elvették a játékát."

Ez pont elég. Az óvónőknek nyilván feltűnt a probléma, ha ölben kell bevinniük a gyereket a szobába, de külön kérd is meg őket, hogy figyeljenek, mi történik!

febr. 19. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekik sokat számít az, ha egyszer bántották vagy elvették a játékot tőle. Ha nem kapott azonnal segítséget, akkor úgy érezheti, hogy csak anya védené meg, de ő sincs ott vele. Ezért már reggel se akar elmenni, mert ha megismétlődik, akkor újra egyedül marad a stressz helyzetben.
febr. 19. 11:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Azt mondták az ovónők, hogy amint elmegyek, játszik, nevet, semmi baja.

Küldtek képeket is. És amikor délután megyek érte, akkor is vidáman jön ki. De csütörtökön lesz szülői, próbálok majd még beszélni az ovónőkkel.

febr. 19. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:

fiam ugyan így volt.

Vagyis ő ezt kicsit elöbb kezdte. 2hónapig boldogan ment, ott átkattant, onnan minden reggel hiszti volt. Semmi nem történt.

Attól kezdve 1,5 évig minden reggel sírva hagytam ott. Ahogy kb kiléptem a kapun, addig tartott.

Tesóm is ugyan ilyen volt.

febr. 19. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ugyanez, többször is, általában szünetek után mindig ez volt, elszokott az ovitol. Én nem foglalkoztam vele, mert tudtam hogy ahogy eljovok abbahagyja a bömbölést. Amikor elkezdte az ovit fél évig semmi baja nem volt, aztán elkezdte a reggeli hisztit, abbahagyta, megint elkezdte.
febr. 19. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!