Ennyien felmondtak?
Nálunk most ketten voltak, akik nem fogadták el, de előtte nyáron négyen felmondtak már előre. Alapból 3 ember hiányzott a múlt tanévben, jött 4, tehát még mindig mínuszban vagyunk, ráadásul én és egy másik kolléga tartós tp-n vagyunk várandósság miatt, a helyünket meg sem hirdethetik a gyerekek születéséig, tehát a mi óráinkat fixen a kollégák viszik felváltva ingyenes helyettesítéssel többnyire. Nekem csak a matekot tudta átvenni valaki órarendbe, tehát a többi órámat szétszórták és forgóban vannak a kollégák helyettesíteni, ingyen.
A beharangozott 24 helyett van, akinek 29 órája van (ebből ötöt túlóraként fizetnek januárig, de hát ez iszonyú teher és a túlóra összege sem túl sok). Nagyon kaotikus a helyzet évek óta, de most tovább romlott, pedig egy jó hírű, két tanítási nyelvű intézmény vagyunk egy megyeszékhelyen.
Többen óraadóként maradtak csak, ezzel az a baj, hogy az órákon kívüli egyéb feladatokba ők nem bevonhatóak, tehát ez megint többletterhet jelent a főállásúakra. Az óraadók közül ketten saját vállalkozást indítottak, és jövőre már teljesen ebben szeretnének dolgozni, kivonulnak a közoktatásból.
Szóval igen, rohadt nagy a gáz.
A nővérem óvónő, a városunkban (kisváros megyeszékhelyhez közel) már csak egy oviban van váltós, két óvónős megoldás, a többi helyen csoportonként egy óvónő, délután pedasszisztens vagy dajka van csak.
Egy tanító
A keresztfiam kicsi iskolába jár, sok az óraadó tanár, aki máshonnan jár be, rengeteg a tömbösített óra, mert nem tud minden nap/minden héten jönni szaktanár.
Az angolt egy tanító tartja, akinek nincs szakos végzettsége, de van egy középfokú nyelvvizsgája. Pénteken kb déltől csak felügyelet van, nincs se napközi se tanóra egyik évfolyamon se, de a hét többi napján ez el van verve rajtuk, van, hogy 3-4 között van matekóra délután.
Nálunk nem mondott fel senki. Minden óra meg van tartva szakos tanárral. Igaz, hogy olyanok ezek az emberek, ha rajtam múlna gyerekek közelébe sem engedném némelyiket. Viszont ez már az én időmben is így volt, bár akkor lett volna utánpótlás, valahogy a tanárok akkor is kikezdhetetlenek voltak. Pedig nekem is volt pár elmebeteg tanárom, nem kevés.
Nekem az a véleményem, hogy a státusztörvényt nem tegnap hozták, aki szeptemberben elkezdte a tanévet, az már tudta mire számíthat. Szerintem már nem lesznek tömeges felmondások.
Itt a helyi oviban szó szerint nincs óvónő.
A kicsikkel 2 pedaszisztens van. Pontosabban 1 pedasziszten, a másik most járja a sulit.
A nagyokkal is 1db pedaszisztens, ő 2.éves főiskolás levelezőn.
Én könyvelő vagyok. 2 hét alatt 3x találtak már be, mert tudják hogy a ggyedről mennék vissza dolgozni, menjek az oviba. Elég az érettségi, kifizetik a pedaszisztenst is.
Én megmondom őszintén, nem is csodálkozom h ennyire hiány van.
Nekem ajánlottak 150ezer ft-ot. Az mi a mai világban?!
Ha elmegyek egy gyárba, 3 műszakba, ott is 220-250et megkapnám (legalabbis az ismerőseim ennyit keresnek). Arról nem is beszélek, hogy a szakmámbqn a dupláját
Tesóm 10.es. nálunk pl se matek tanár, sem magyar.
Szaktanárok is igencsak hiányosak. Pont ma beszéltünk, orarend szerint ma 8órája lett volna. Ehhez képest 11kor már ment haza, mert hazaküldték őket tanárhiány miatt.
13as, szintén egészségügyes vagyok, már nem is emlékszem milyen a túlóra nélküli műszak:-( 30 ágyas osztály, és 3an vagyunk rá. Más osztályokon is ez van. Iskolákban, óvodákban is.
Elkeserítő, ez a nagy családbarát kormány:-( Én is tervezem otthagyni az egészségügyet, pedig mindig is ez akartam lenni, nagyon szeretem, de alig tudok a gyerekemmel lenni. Megszakad a szívem, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!