Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek, hogy a gyerekek...

Mit tegyek, hogy a gyerekek szeressenek engem?

Figyelt kérdés
Pár nap mulva megyek egy baratommal táboroztatni felügyelőnek. A táborban olyan 5-10 év között vannak gyerekek. A baratom azt mondta, hogy elsonek valoszinuleg nem fognak kedvelni a gyerekek mert én leszek ott az egyetlen új arc. Azonban én nagyon szeretném, hogy a kicsik kényelmesen és biztonságban érezzék magukat velem. Tudni kell rólam, hogy állandóan mosolygok, és sok helyen olvastam, hogy a mosolygás is közrejátszik. Azonban félek, hogy ennek ellenére se fognak kedvelni. Aki jártas a gyereknevelésben vagy oktatásban, az tudna néhány tippet adni, mit csináljak vagy épp mit ne csináljak az első találkozáskor? Lehet hogy ez egy buta kérdés, de azért remélem, hogy kedves és oszinte válaszokat fogok kapni. Előre is köszönöm.

2023. júl. 31. 21:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan mint a bemutatkozó játék, légy képben a dolgaikkal és szállj be a játékokba tanács, annyi különbséggel, hogy az enyém mindig működik. Sokan nem akarnak mással játszani, pláne ha nem szimpi, a bemutatkozó játék erőltetett és nem tanulják meg a többiekről a dolgokat, képben lenni meg nem muszáj, ha meghallgatod ahogy magyaràznak.

Csupa működő tanácsom volt, ez a valóság, mindegyiket kenyérre lehet kenni, ha elhiteted vele hogy különlegesnek tartod valami miatt, és figyelsz rá, mikor beszél, na meg sokat értesz vele egyet. Nem azt mondom, hogy add fel magad, szeretheted te attól a csokifagyit is, hogy megegyeztek, hogy a vanília a legkirályabb, csak ne mondd, ha senki sem kérdezte, hanem helyeselj arra hogy a vanília igazán klassz.

Egyébként szerintem nem szempont, hogy a táborban igaz barátságokat alakíts ki kisgyerekekkel(ez amúgy bizarr is lenne) a lényeg hogy biztonságban szórakozzanak a gyerekek, erre meg remek amit írtam.

2023. aug. 1. 11:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Több mindent megírtak már itt a hozzászólók, ezen felül azt mondanám el, kérdező, hogy nem csak a kedvelés fontos tényező, hanem hogy hogyan hatsz az érésükre. Ha nem érted jól az adott korosztály lelkivilágát, akkor rendszeresen jellemző lehet rád a hibás reagálásmód, legalábbis részben. Ami nem feltétlen hat rájuk jól.

A dominánsabb gyerek pl kihasználhatja azt, ha nem vagy elég következetes, és a végletesség se jó: ha túl szigorú, merev volnál. Sok-sok gyakorlat és a pszichológiai megfigyelések a kulcs, hogy az optimumra ráérezzen az ember. Tudnod kell, mikor, hány évesnek mi engedhető meg és mi nem. Ami nem, azt következetesen be kell tartatnod velük, de ne mkatonása, hanem higgadtan, szeretettel. Az egyéni eltérések nem ismerete általában nem annyira gond, kicsik esetén, ugyanis a korosztályos pszichológiai ismeret nagyrészt elég a jó hozzáálláshoz a felnőtt részéről, és persze érezz rá, hogyan foglakozz velük, meg szeresd a gyerekeket.

Összességében ketté érdemes választani a 6 évnél ifjabbakra és attól idősebbekre, mert a 6. életév vízválasztó, pszichés szempontból. Ezért szoktam javasolni a szakkönyveket, olvasni, és megfigyelni a gyakorlatban, és a szakkönyvek nagyobbrészt életkorhoz kötötten pszichológiai megfigyelésekre épülnek.

Igaz, pár nappal tábor előtt nincs időd felkészülni. Leglaább fél éven át tanulmányoznod kellene minimum a fejlődéslélektani kutatásokat, hoyg alap szinten képvbe nlehess erről, mert ez a kulcs, na meg az érzék a gyerekneveléshez, és a gyerekszeretet, továbbá, hogy játékos legyél, tudj és szeress velük játszani.

Persze a lényeg az, hogy őszinte legyél, és játékos, érts az adott korosztály nyelvén. Senkinek sincs kiváló érzéke minden korosztályhoz, de fejlődni mindig lehet. Én nem igazán értek pl a kamaszokhoz, de kamaszokkal nem is nagyon van dolgom.

2023. aug. 11. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!