Az óvodában "hátrányt" fog szenvedni a kislányom, ha nem ismeri a "menő" rajzfilmeket?
Rosszul fogja érinteni, hogy kimarad valamiből?
A többiek kiközösítik ezért?
A mamánál nézhet mesét, onnan biztos valamennyire ismerni fogja ezeket de nálunk itthon nincs tévézés (elvből is de nagyon hisztis ha engedjük neki mégis, a mama zsebében már sírva kotorászik amikor megjön)
Nem éri hátrány.
Nekem a fiam otthon olyan karakterekről beszélt, amikről csak az oviban hallhatott. Ő sem néz mesét, meg tv-t úgy általában, nem is érdekli (nem egyhelyben ülő típus) és elég hamar tudta ki mit csinál, ráragadt az oviban.
Egyébként nem volt kiközösítve eleinte sem.
De miért elnnének szebb élményei, mint egy olyan gyereknek, aki néha megnézhet egy mesét? Emellett még csinálhat millió egyéb dolgot is, és a szülőkkel közös mesenézés is lehet szép élmény.
Nem kötelező, mindenki maga dönt ebben, de ne legyen már az, hogy az a gyerek, aki soha egyetlen mesét sem néz, magasabb rendű gyerekkort él át, mint az, aki néha - nem a nap 24 órájában, hanem néha - megnéz egy rajzfilmet.
Néha én is néztem, szerintem ti is, és nem érzem úgy, hogy annyival jobb gyerekkora lett volna annak, aki nem látta mondjuk A kis hableányt...
Mi is az arany középút hívei vagyunk, ezért azt a megoldást találtuk, hogy a mamánál lehet mesézni, számítógépezni, telefonozni, de otthon ezeket nem csináljuk (kivéve ha megszerzi a mama telefonját 😁).
Így azért nincs is tiltva, de korlátozva is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!