Másképp viselkedik a gyerekem, szóljak, ne szóljak?
Túlgondolod. Normálisan fejlődő gyerekeknek is akad ilyen szokása.
Egyébként a kiscsoportosok nincsenek még általánosságban olyan szinten hogy ez bármennyire kitűnjön.
A csúfolós gyerek a "normálisba" is bele tud kötni baromságok miatt. Nem ezen múlik.
De mókás a példád, pont nemrég találkoztunk egy hasonló fiúval a játszótéren, aki elkezdte utánozni a 2 éves fiamat. Kiváncsi voltam, mit reagál rá, mert ha megijedt volna tőle arrébb viszem, de csak elkezdett neki bohóckodni, hogy utánozza azt. Úgyhogy ott ugrabugráltak egymásnak. Nem is csodálkozott rajta, még csak meg se kérdezte tőlem miért csinálja, csak kuncogtak egymáson.
Szóval a gyerekekben alapvetően nincs annyi gyűlölet, csak idővel ránevelik őket.
Majd, ha megkapta a gyerkőc a szakértői véleményt, azt kell mihamarabb eljuttatni az óvodavezetőnek és leülni beszélgetni vele, valamint az óvónénikkel. Ez azért fontos, hogy képbe kerüljenek a gyermek állapotával kapcsolatban és feltudjanak készülni az integrálásra. Ha eltérő fejlődésű gyermek érkezik a csoportba, minden esetben felkészítik az óvónénik a gyerekeket. Elmagyarázzák miben más az a kisgyermek. Ez a korosztály még rendkívül elfogadó. Kirekesztéstől a gyerekek részéről nem kell tartanod.
Viszont azt tudnod kell, hogy az óvónők egyáltalán nincsenek auti gyerkőc nevelésére kiképezve és kapacitás sem lesz külön foglalkozni vele egy nagy létszámú csoportban. Az is előfordulhat, hogy a gyerkőcöd nem fogja bírni a nagy tömeget, zajterhelést és a rengeteg ingert, valamint olyan helyzetekbe kényszerítik bele, amihez ő nem tud kellő rugalmassággal alkalmazkodni. Emiatt természetes reakcióként támadhat, üthet, haraphat vagy csak szimplán megmakacsolja magát és nem lesz hajlandó részt venni a foglalkozáson, esetleg rendszeresen zavarja azt. S mivel ezeket az óvodapedagógusoknak nem lesz kapacitása kezelni, ezért állandóan a te gyereked lesz a "rossz".
Én ezt sajnos tapasztalatból mondom. Egyrészt én is auti gyereket nevelek, másrészt óvodapedagógus vagyok, szemtanúja voltam a dolgoknak. A kisfiam szintén ép értelmű, enyhén érintett, de őszintén szólva a fentiek miatt, nem akartam, hogy lelkileg kicsinàljàk a gyerekemet, ezért inkább a szegregált óvodai nevelés mellett döntöttem, ahol szeretik, elfogadják és értéket látnak a gyerekben. Hozzàértő kezekben nevelődik és gyönyörűen fejlődik.
Kívánom, hogy nektek sikeres legyen az integrálás!
Amúgy tiszta komolyan, kinek van szíve lepontozni a 8-ast?! Szívem megszakad, pedig nem is ismerem, de úgy megsajnáltam. Azért ezek durva dolgok, hogy néhány embernek min kellett átmennie élete során.
Én inkább egy ölelést küldök Neked.❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!