Pikkel ránk az óvónő?
A tesómnak volt egy olyan tanítónője, akit mindenki ajánlott, hogy “ő a legjobb”.
Eleinte nem volt baj, de aztán kiderült, hogy mindenki, aki dicsérte a tanárnőt, csókos volt. Ha be akartál vágódni, akkor kellett valami szívességet tenned neki, vagy hozzá járatni a gyerekedet hangos olvasásra, vagy matekra vagy bármire és dicsérni, hogy milyen jó tanár.
Volt olyan szülő, akik hívták nyaralni, meg odaadták neki egy-két hétre a nyaralójukat a Balatonnál, és mondták, hogy azért mert annyira jóban vannak.
Amúgy nem volt nagyon rossz tanár, de azért pl. másodikban első órán stopperrel mérte, hogy ki, hány karaktert tudott leírni egy szövegből, és nyilván, akik oviban már tudtak olvasni, írni, azoknak jobban sikerült és őket dicsérte agyon. Őket nyomta előre, hogy mennyire szorgalmasak, meg ügyesek, ami azért nem a pedagógia csúcsa, mert általában ezek a gyerekek ténylegesen kevesebbet tanultak és unatkoztak órán.
Szóval amit javasolnék, hogy vigyél valami ajándékot amikor eljön a gyereked, hátha nálatok is ez az undorító helyzet van, csak még nem látszik.
Mire mondta ezt az óvónő?
"ha így viselkedik kisfiam nem lesznek baratai."
Csak ez az egy óvőnő ilyen veletek? A másik egyáltalán nem panaszkodik a gyerekre?
Én is óvónő vagyok.
Jelenleg itthon gyes-en a kisfiammal.
Most, hogy így belegondolok, nekem is volt olyan, hogy épp benne voltam valamiben a gyerekekkel és távolról integettem a szülőnek. Nem azért, mert pikkeltem rá, hanem mert egyszerűen nem tartottam indokoltnak. Ha nincs semmi érdekes történés, mondanivaló, rendben volt a gyermek, akkor is lehetne annyit mondani, hogy minden szuper, de akkor valóban ott kellene strázsálni az ajtó előtt reggel 7-9 között és délután 15-17 között. Viszont ott vannak a gyerekek, akik foglalkozást igényelnek és ok nélkül miért is ugrálna ki az óvónő 5 percenként a tevékenységből?
Természetesen, ha történés van, akár rossz, akár valami kiemelkedően jó vagy a szülőnek lenne kérdése, mondanivalója, akkor természetesen álltam rendelkezésükre. Nem lehet, hogy nálatok is csak ennyi történt? Ha gond lenne a gyermekkel, biztosan jeleznék, mint ahogy ezt korábban is megtették. Egyébként ezt szóban nyugodtan közölheted az óvó nénivel, hogy szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni a gyermekedről. Itt sajnos nem fogjuk tudni megoldani ezt a problémádat. Én nem gondolom, hogy pikkelne rád.
Mondok egy cifrábbat... Abban az oviban, ahová a kisfiam fog járni szeptembertől, a covid óta egyáltalán nem mehet be a szülő. A dajka néni veszi be és adja ki a gyermeket. Óvó nénivel telefonon, messengeren és fogadóórán van kontakt. Na ez már kicsit aggályosabb, de mégis elfogadtuk, nem tudunk mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!