Ha az ovis gyereked szombaton beteg volt, de vasárnap már semmi baja, vinnéd oviba hétfőn?
"Az ilyen suttyó szülők miatt betegednek le egész csoportok."
Majd amikor a munkáltatók nem rúgják ki a kisgyerekes anyukákat, mert táppénzre mernek menni a beteg gyerekkel, akkor megoldódik ez a probléma. Az, hogy kenyeret meg uborkát csak pénzért tud venni anyuka a boltban, ergo dolgoznia kell, nem suttyóság, hanem kényszer.
Úgy adjátok elő, mintha az ember nem szívesebben maradna otthon, ha tehetné.
Én nekem pénzért vigyáz ra egy nő amikor beteg. Tobbe kerül mint a táppénz miatti kiesés és nem, nem keresünk átlagon felül csak meg kell oldani, mert kirugnak. Aki nem tudja megoldani csak más kárán az meg ne szüljön gyereket.
De suttyosag, hogy van aki szerint úri luxus otthon tartani a gyereket és amiatt másnak aki meg becsületesen otthon tartja kára származik ebből. (gyógyszerek, kiadások felügyeletre vagy táppénzre.. )
Ha teszem azt egyedul neveli akkor az h nincs munkaja eleg tragikus lesz rajuk mezve.
Nem gondolod?
Manapsag nagyon sok az egyedulallo anya. A minkaltatok meg nem eppen anyabaratiak.
Ha merlegelni kell h leaz e penz/munka kovetkezo honapban akkor te mit valasztasz?
Nem valasztok.. nem vagyok orvos. Felhívom a gyerkorvost és a tanácsa szerint viszem/nemhiszem a gyereket. Ha te sem vagy gyerekorvos akkor neked sem hatásköröd ilyen döntést meghozni.
Teljesen mindegy, hogy egyedülálló vagy vagy nem. Az ilyen jellegű szabályok rád is vonatkoznak.
Semmivel nem fontosabb a te gyereked épsége, mint a mi gyerekünk épsége. Nem fontosabb a te munkád vagy a te anyagi biztonságod, mint masé.. legalábbis számomra nem fontos a tiéd..
Másrészt, nyilván a leghangosabb te lennél ha én bevinnem a gyerekemet betegen és elkapná a tiéd, csak ugye ilyen nincs mert mi inkább lemondunk valamiről, és a saját költségünkön itthon tartjuk...
17: és ha egy egyedülálló anya épp azért veszíti el a munkáját, mert a gyereked fertőz és elkapja az ő gyereke, akit muszáj otthon tartania mert épp aktív fázisban van a betegség? ja, arról nyilván nem tudnál, meg nyilván nem a te gyerekedtől kapná el, mert már 1 napja semmi baja.
bölcsiben dolgozom.. nem egyszer fordul elő, hogy D. gyereket otthon tartják, 2 hét múlva jön vissza úgy, hogy kutya baja, S. gyerek akitől elkapta (más nem volt beteg, meg vagy 3 gyerek még elkapta) végig járt bölcsibe és még mindig tiszta t.kony, ennek hála D. gyerek 3 nap után újra padlón és nem jön újabb 2 hétig... nem gondolod, hogy ez baromira nem fair?! anyuka benyomja a lázcsillapítót reggel, mert hát "nem tudom megoldani"... persze mert a másik meg tudja, és úszik a pénzben, nem baj a munkából kiesés, az újabb adag gyógyszerek úgyis ingyen vannak... janem. a mi kezünk meg meg van kötve, nem mondhatom hogy vigye orvoshoz (vezető nem engedi...), nem hatásköröm. de előfordult hogy másnap igazolást lebegtetve hozta a gyereket, mert felhívta a gyerekorvost hogy kéne, az meg a gyereket se látta de adta is felelőtlenül, mert ugyan miért vinné betegen a gyereket közösségbe a szülő, ő csak jót akarhat a gyerekének... és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha a kisgyermeknevelők/óvónők dőlnek ki mert "semmi baja a gyereknek"... akkor nem lesz csoport, és muszáj lesz megoldani a szülő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!