Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Reális elvárás egy 3,5 éves...

Reális elvárás egy 3,5 éves kiscsoportos óvodástól, hogy mindig szót fogadjon?

Figyelt kérdés

Állandó panasz van a gyerekemre az oviból... Lerombolja néha, amit más épít. Szaladgál a folyosón öltözéskor, földet túr az udvaron és nagyon koszos lesz a keze, belenyúlkál evéskor mások tányérjába, ha rászólnak, rögtön odavág valami frappáns választ és folytatja tovább. Már az óvó néni úgy fogalmazott, hogy ha ez így megy tovább, nem tudja, mi lesz ennek a vége.

Én meg értetlenül állok az egész előtt, mert bár tisztában vagyok vele, hogy erős akaratú és tud vele nehéz lenni, de itthon meg tök szépen viselkedik, szót fogad, együttműködik. És én tudom kezelni a fent említett helyzeteket, rám hallgat a gyerek. Az óvónénikre nem.

Megteszem, amit tudok, beszélgetek vele arról, hogy kell viselkedni, mit szabad, mit nem. De nem tudok az oviban jelen lenni és fegyelmezni, ezt nekik kell megoldani, mégis próbálják rám tolni a problémát.

Én meg kezdem azt érezni, hogy irreális elvárásaik vannak egy eleven 3,5 éves viselkedésével kapcsolatban.

Alapból ő kicsit feljebb van a többinél, értelmi szintje inkább egy 4,5 évesé és sokkal több mentális kihívásra van szüksége, mint a kortársainak, de nyilván az oviban nem tudnak rá külön időt szakítani és úgy kezelik, mint a többi 3 évest, de neki ez meg már unalmas, nem elég.

2023. febr. 24. 08:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%
Ha már óvodában "frappánsan" visszaválaszol a fegyelmezésre, mit fog csinálni felső tagozatban, amikor már tényleg nyílik a csipájuk? Frappánsan belerúg majd a tanárba?
2023. febr. 24. 09:30
 12/39 anonim ***** válasza:
95%
Az óvónő azért teszi szóvá a viselkedését, hogy te, mint szülő kezdj vele valamit. Ha nem lesz változás, akkor nevelési tanácsadót/pedagógiai szakszolgálatot fognak javasolni.
2023. febr. 24. 09:38
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért arra kíváncsi lennék, hogy miből gondolod, okosabb a többinél. Nekem a leírásodból nem egy zseni kisgyermek képe rajzolódik ki, hanem egy elkényeztetett kiskölyöké, akinek a szülei nem neveltek, és túlságosan elfogultak az ő kis " zsenijükkel" szemben.
2023. febr. 24. 09:40
 14/39 babyboom567 ***** válasza:
92%

a 4,5 évesek, nem nyúlnak egymás tányérjába,és képesek öltözni.

SNI-s autista gyanús,hiperaktív gyerekem van, iszonyat nehéz vele, de az oviban kivárja a sorát, ül a padon,öltözik,és nem nyúl a másik kajájához.

Ha nem tudsz neki külön foglalkozásokat, fejlesztéseket biztosítani, akkor az ,hogy okosabb a többinél hatalmas hátrány lesz neki,viselkedés és tanulási zavar is kialakulhat később.Aztán meg majd nézhetsz, hogy az igazán csoda okos gyerekedet a viselkedése miatt tologatják egyik suliból a másikba.

2023. febr. 24. 09:41
 15/39 anonim ***** válasza:
95%

Ha az értelmi szintje 4,5 évesnek felel meg, akkor ezek a dolgok pláne hogy problémák.

Akik 3,5 éves szinten, vagy alatta vannak, ők képesek arra hogy szót fogadjanak?

Hmm... Érdekes...

2023. febr. 24. 09:42
 16/39 anonim ***** válasza:
88%

Te otthon mivel éred el, hogy szófogadó legyen?

(Nekem gyanús, hogy csak pedagógusellenes provokatív kamu előtt állunk. Valószínűtlen ez a helyzet.)

2023. febr. 24. 09:46
 17/39 anonim ***** válasza:
95%

"Én meg kezdem azt érezni, hogy irreális elvárásaik vannak egy eleven 3,5 éves viselkedésével kapcsolatban.

Alapból ő kicsit feljebb van a többinél, értelmi szintje inkább egy 4,5 évesé és sokkal több mentális kihívásra van szüksége, mint a kortársainak, de nyilván az oviban nem tudnak rá külön időt szakítani és úgy kezelik, mint a többi 3 évest, de neki ez meg már unalmas, nem elég."

Kinyilt a bicska a zsebemben, ahogy olvastam ezeket a sorokat.

Miért lenne irreális elvaras egy 3,5 éves gyerektől, hogy" normálisan" viselkedjen?

Nem két éves!! Akkor még érthető is lenne.

Másik, hogy tényleg ekkkra zseni, hogy kevés neki az óvoda? Akkor vedd ki, és biztosíts neki valami zsenikhez méltó napi elfoglaltságot.

Ja, hogy az meg a viselkedése miatt nem fog menni? Hát igen..

2023. febr. 24. 09:48
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

16-os

Igazad lehet.

"Lerombolja néha, amit más épít. Szaladgál a folyosón öltözéskor, földet túr az udvaron és nagyon koszos lesz a keze"

Egy kiscsoportos gyereknél ezek nem olyan dolgok, amik miatt szólnának a szülőnek.

2023. febr. 24. 09:49
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Jajj már megint az anyuka akinek a gyereke túl okos a többi ovishoz képest. Gondolom azóta sem tud szerepjátékozni mert neki az túl dedos…. Már akkor is leírtuk, hogy nem a többiek a furák, hanem a te gyereked.
2023. febr. 24. 09:50
 20/39 anonim ***** válasza:
98%
A királyfi/királylány szarvát tördelik az óvónők, ezért van ott befeszülve. Meg kell tanulnia közösségben viselkedni, más gyerekekkel együttműködni. Próbáljatok meg minél többet azonos korú gyerekek közé járni, hogy megtanulja, nem csak az "enyém" létezik, hanem a "tiéd" is, valamint hogy másokra is tekintettel kell lenni.
2023. febr. 24. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!