A gyermekem az óvodában nagyon rosszul viselkedik. Szerintetek mi válthatja ki belőle?
Az én középsős kisfiam is hasonló. Mi is sok szakembert megjártunk, határán táncol az adhd-nak, de mindenhol azt mondták, hogy várjunk, hátha beérik az idegrendszere. Valóban sokat fejlődött a kiscsoport óta. Éppen januárban mondták a rokonok, hogy mennyivel kiegyensúlyozottabb, milyen aranyos, bent az oviban pedig kifakadt az óvónő, hogy nagyon sokat rosszalkodik, csúnyán beszél, szemtelen.
A kisfiamat kérdeztem, hogy miért csinálja ezeket. Az volt a válasza, hogy az ovi olyan rettenetesen hangos, a sok gyerek, a zaj felpörgeti és nem tud jól viselkedni.
Szóval számomra már egyértelmű, hogy az idegrendszere nem tudja feldolgozni, szelektálni ezt a rengeteg ingert. TSMT-re kezdtem járatni, hátha az egy picit rásegít a folyamatra.
5ös!
Miért nem mondana igazat valamelyik fél?
Simán lehet, hogy csak nagyobb csoportban van gondja ezért otthon nincs gond vele. Én fiam is ilyen.
De az is lehet, hogy csak a rossz óvónők okozzák a problémát.
7
Azért egy 4 éves gyerek senkinek se szól egész nap semmit, nem lehet vele semmit csinálni(mert a kérdező ezt írja hogy ezt mondják, gondolom foglalkozásokra meg ilyesmikre nem lehet rávenni) otthon meg amúgy szépen beszél, eszik, ismerős gyerekekkel játszik stb..Ott valahol kell hogy sántítson a dolog! Vagy az óvónő nem ért a dolgához vagy a szülők elfogultak a gyerekkel.
És ezért is írtam, hogy ha van lehetőség vigye át máshová(nem mindenhol van erre lehetőség) de ha amúgy ott is ez van, hogy nem szól a nevelőkhöz, nem csinálja a kis ,,dolgaikat" amikkel szoktak foglalkozni akkor ugyanez lesz, hogy mondani fogják, mert ezt tapasztalják.
Viszont ha ott is ez van, akkor valami egészségügyi probléma mégis csak van, mert olyan nincs hogy egy gyerek sehol sem kezelhető, sehol se tud beilleszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!