Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek sírt a gyereke óvodába...

Akinek sírt a gyereke óvodába menéskor mi segített rajta?

Figyelt kérdés

3.5 a kisfiam, szereti az óvodát!! Fél napot van jó kedvvel jön ki, mondja el az élményeit. Napközben nem sír, jól éri magát egész délután mondja, hogy nem fog sírni reggel szereti az ovit szívesen megy. Este lefekvés előtt megkérdezi, hogy ha felkel lesz-e ovi, ha mondom, hogy igen akkor sírni kezd és mondja, hogy nem akar menni, ha azt mondom nem akkor nyilván nem sír. Reggel ahogy meg tudja, hogy ovi nap van, sír és kérlel, hogy maradjon itthon. Amíg besétálunk és ott is öltözés közben sír, kb be kell tuszkolni az ajtón, mindig megvárom, hogy abba hagyja a sírást, ahogy az óvónő ad neki valami elfoglaltságot csöndben van és szépen játszik, eszik, iszik, énekel, barátkozik. Mitől lehet ez?

Plüsst visz be

Sokat beszélünk róla

Babyhavior app nem vált be

Próbálom emlékeztetni, hogy előző nap miket csinált

Ha nem sír viszek neki valami apróságot

Semmi nem segített eddig.

Sokat beteg(taknyos) , most is a szünettel együtt ki maradt 1.5 hónap, de ha 2 hetet megy egyhuzamban akkor is ez van…

Már nagyon nehezen viselem, megszakad érte a szívem, annyi vigasztal, hogy tényleg jó kedvűen jön ki.

Valakinek van valami bevált trükkje ami segíthetne?

2023. jan. 11. 10:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Nehezen meg, neki a rólad való leválás. Ennyi.

mi segít? Az idő."

Igen, amikor eléri azt az életkort, hogy már nem nonszensz az a helyzet, hogy idegen felnőttekkel és egy rakás idegen gyerekkel kell töltse a napjait a saját családja helyett.

2023. jan. 11. 13:26
 12/17 A kérdező kommentje:
Ősszel kezdte, azota is igy megy, csk az elso egy hét ment flottul. Azota sajnos eleg sokat hiányzik… nem tudom ez közrejátszik-e, hogy nem tudja megszokni… szerintem nem legnagyobb rajtam, próbálom nem mutatni, plusz mire az oviba erunk őszintén megmondom, hogy mar inkabb feszült leszek tole..
2023. jan. 11. 13:32
 13/17 anonim ***** válasza:
Semmi.Mi így jártunk óviba 3 évig.Bent semmi gond nem volt vele,de ő is már este kezdte a sírást,hogy nem akar menni,reggel folytattuk.Mivel dolgozni mentem,így muszáj volt menni,ezzel le is zártuk a témát.Reggeli menetrend volt az ébredés,sírás,öltözés,sírás,majd otthagytam,és pillanatok alatt játszani kezdett.Addig viszont minden nap ordított,ameddig ki nem tettem a lábam az óvodából.
2023. jan. 11. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:
54%
A gyerekek nem bonyolultak. Tudja a fiad, hogy amíg sír, te ottmaradsz. Megoldás: beviszed és elmész. Lehet, hogy te fogsz sírni az első pár napban de ő megszokja, hogy nincs közönsége a műsornak.
2023. jan. 11. 17:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Pontosan igy van, i beviszem es l jovok, akkor mar csönd is van
2023. jan. 11. 17:45
 16/17 anonim ***** válasza:
54%
Èrzi azt amit írsz, hogy "fesgült vagy". Amúgy te hogy èled meg, hogy ovis lett? Ha nagyon nehezen engeded el, azt èrzi rajtad, ha nem is mutatod feltètlenül.
2023. jan. 11. 20:34
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát… nehezen meg kell hagyni. Féltem es meg kicsi babának látom. Nem mutatom, de persze biztosan érzi ezt is.
2023. jan. 11. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!