Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért sírhat minden nap az...

Miért sírhat minden nap az oviban az 5 éves gyermekem? Jövöre ne menjen iskolába?

Figyelt kérdés
Most nagycsoportos a kisfiam.Eddig csak kis csoportban voltak év elején síros napjai azóta szinte soha nem volt sírás.Már egy honapja minden egyes nap pityeregve kel ha oviba kell menni,majd az oviban is sír.Álltalában azért mert álítása szerint nem szeretne enni ott.De,itthon mindent meg eszik ahogy eddig az oviban is.A sírás megy reggel majd délben ebédkor és mikor uzsona van akkor is .Az ovonők szerint szeretik a gyerekek mindenkivel jóba van ahogy eddig is és hogy ne ott keresem a probléma okát.Itthon nem sír és mindig jokedvű ha máshova megyünk például játszora ott sem sir soha.

2022. dec. 12. 10:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján szerinten nem ìzlett/ìzlik neki valami ès az òvònő rápirìthatott, hogy egyen, mint a többi.
2022. dec. 12. 12:29
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Ha olyan eszetlenek az óvónők, hogy azzal ijesztgetik a gyereket, hogy emiatt nem mehet iskolába, akkor simán el tudom képzelni, hogy amiatt is ijesztgették/fenyegették, hogy nem ette meg az ebédet. Akkor pedig elég egyértelmű, hogy stresszforrás a gyereknek az óvoda és különösen az ottani étkezés.
2022. dec. 12. 12:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Sajnos nem engedik hogy én általam csomagolt ételt ehessen.Megnyugtat kicsit hogy ti is ugy érzitek mint én hogy az oviban szolhattak rá és ez miatt fusztrált,vagy az étellel van valami.Mert nem hiszem hogy magátol találna ki ilyet és heteken keresztül birna ezt "hazudni" és minden ovis napon sírni.Sajnos a kisfiamnak is reggelente ezt mondja egy bizonyos ovónő,nem csak nekem.Egyébként várja az iskolát nem fél tőle.
2022. dec. 12. 14:50
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy ne mondja... Illetve beszélj külön a másik ovónővel is, illetve az intézményvezetővel, hogy átmenetileg hadd vigóhess otthonról ételt.
2022. dec. 12. 15:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben megmondanám az óvónőknek, hogy otthon nem sír, csak itt, ill. ha ide jövünk. Ergo itt van része olyan bánásmódban, ami ellen teste-lelke tiltakozik. És ez sem régóta, hanem X dátum óta. Itt van vele probléma, oldják meg. Otthon te meg tudod oldani, hogy ne is sírjon, meg egyen is.

És kerek-perec a szemükbe mondanám, hogy ez ostobaság, hogy nem mehet emiatt iskolába, úgyhogy legyenek szívesek ezzel nem ijesztgetni sem a gyereket, sem engem.

2022. dec. 12. 15:41
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
12-es leírta a véleményem. Aki képes hülyeségekkel ijesztgetni egy gyereket, képes ráparancsolni is, hogy egyen. Talán pont ezért hárít, hogy ne ott keresd a hibát. A fenyegetés miatt én számonkérném őket. És persze emiatt nem érdemes oviban maradni, szerencsére nem az óvónők döntik el, hogy mehet iskolába vagy sem.
2022. dec. 12. 19:15
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Tegnap délután a kisfiam jelenlétében kértem az ovónőket hogy ne kötelezzék enni ha ő azt nem szeretné.Ők azt mondták elfogadják ezentúl ha nem éhes,csak mondja meg ne egyből sírjon.Nem merem elkiabálni,de ma nem volt sírás reggel az oviban és megvártam az ajtoban hogy bent mit fognak mondani neki.Kisfiam elmondta hogy Köszöni szépen ,de nem éhes otthon reggelizett csak inni szeretne.Majd hála égnek az ovónő elfogadta nem nyagatta ahogy eddig.
2022. dec. 13. 11:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor ez volt a baj, hogy nyaggatták. Akkor mégiscsak rászólhattak, hiába állították, hogy nem. Az viszont jó, hgy ezt meg lehetett velük beszélni. Drukkolok, hogy tartsák is magukat ehhez.
2022. dec. 13. 11:40
 19/22 anonim ***** válasza:

Egyetértek 18-assal. Eddig nyilván folyamatosan stresszelték, b...ogatták evésnél a gyerekedet.

Bízzunk benne, hogy ezzel megoldódik a probléma.

2022. dec. 14. 07:47
 20/22 anonim ***** válasza:
19, amugy en megertem valahol oket is. Nalunk legalabbis az a szabaly, hogyha nem eszik a gyerek egesz nap semmit, akkor hivatalosan bent sem lehetne. Nemtudom, ott hogy van.
2022. dec. 14. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!