A kisfiúnk 4 éves. Oviba jár. Tavaly állapították meg, hogy sni-s. Áthoztuk egy másik oviba, mert ahol kezdte, nem szívesen látták. Itt nagyon szeretik, ő is szeret oviba járni. Vannak jobb időszakok, de az utóbbi héten kezelhetetlen.?
Tegyél már meg egy szívességet magadnak és a gyerekednek is!
Olvasd már el rendesen a kapott diagnózist!
Nincs olyan, hogy "sima SNI"-s.
SNI-s a látássérült, a hallássérült, a beszédfogyatékos, az autista is...stb., de nyilván nem ugyanabban és nem ugyanúgy igényelnek speciális bánásmódot.
13#
Pedagógiai szakszolgálat ad kódot.
Ha a pszichiátrián van diagnózis, vissza kell menni a pedagógiai szakszolgálathoz, ők adnak kódot és írják elő a fejlesztést.
Ez a kb. semmi kategória. Annyit jelent, hogy nem annyira gáz, hogy besorolják adhd, autizmus..stb. kategóriába, de több területen elmarad a teljesítménye a korosztályos átlagtól.
Ez lehet beszéd, mozgás, szocializáció...
Erre édeskevés az otthoni lötyögős tsmt. Komplex fejlesztés kell.
Na, oké, sikerült kiszedni belőled :) Ez olyan tipikus "még bármi lehet"-kód.
Pszichológusnál voltatok már? Első körben oda vinném.
A pszichiáter sem gyógyszerez, nyilván vannak olyan esetek, amikor igen, de sosem azzal kezdi. Értem én, hogy félsz a bélyegtől, de nem kell. Most van egy súlyos viselkedészavaros gyereked, ennek az okát kéne első körben kideríteni.
Nekem 2 lányom is kevert specifikus és beszédértési zavaros, és mindkettő adhd gyanús.
A nagy önbántalmazó kisebb korától, ez most az első osztályban ismét masszívan előjött. A túl sok ingernek köszönhető. Ő egyébként nagyon szorong, baromi fejletlen az idegrendszere még mindig.
A középső egyáltalán nem agresszív, viszont sokszor tipikus adhd-s írtó "rossz" kislány.
Neki most kezdték a fejlesztését, látszik is, mert hamarabb kiborul.
Szóval valószínűleg nálatok is ilyensmi lehet a háttérben.. Nekem el is mondták, hogy ahogy megkezdjük a fejlesztést, és érik az idegrendszer akkor kifognak fordulni önmagukból egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!