Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha csak köhög viszed a gyereke...

Ha csak köhög viszed a gyereket oviba?

Figyelt kérdés
3 hete beteg volt a gyerek, itthon volt 1 hetet, de azóta is köhög még 2 hete. Én már vittem így oviba, mivel azért 3 hetet nem tudok vele itthon ülni úgy, hogy csak köhög. Más gyerek is köhög ilyenkor sokáig? Ő sajnos hajlamos ősszel-télen hetekig (hónapokig) köhögni. Voltunk már vele tüdőgyógyásznál, az sem tudott mit mondani igazán, majd kinövi azt mondta.
2022. dec. 5. 07:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#7 Én tudom, de nálunk ezt mondták, hogy a covid óta ez megszűnt, főleg hogy orvos sokszor nem is látja a gyereket, csak szülői bemondásra adnak igazolást is, ezért nem írják rá.
2022. dec. 5. 09:47
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

A köhögés megmaradhat hetekig a betegség után.

Mivel nálunk havi 1-2 lebetegedés van ősztől tavaszig folyamatosan köhög és emiatt kb fél évig nem vihetném be.

Ma pl itthon maradt mert megemelkedett a hője, és láthatóan nincs túl jól.

2022. dec. 5. 09:59
 13/15 anonim ***** válasza:
88%
Persze. Egy betegség után (amit itthon vészelt át természetesen) még hetekig köhög. Nem maradhat annyit itthon.
2022. dec. 5. 10:15
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Eddig kb minden köhintésre itthon tartottam, de most már viszem, ha csak napi párszor köhög, mert 2 hét itthon lét után is még 2 hétig köhécsel kicsit. Amúgy az orra nem folyik, láza nincs, nem bágyadt, semmi más tünet nincs, arról nem beszélve, hogy a fele ovi köhög, úgyhogy kb mindegy is. Nem szóltak még egyszer sem emiatt.
2022. dec. 5. 12:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Előző betegség torokfájással kezdődött, majd hőemelkedés, köhögés, orrfolyás. Egy hetet itthon volt, de utána még 3 hetet köhécselt. Két hétig nem köhögött, majd úgy kezdte, hogy reggel pár köhögés aztán semmi. 8. ilyen napon kezdődött az orrfolyás, de se torokfájás se semmi. 6. napja van itthon, de holnap már menni fog oviba. Doki szerint még két hetet tuti köhögni fog most is.

Most a köhögés mellé az erős orrfolyás napközben az oviban kezdődött nála, és mikor délután elhoztam senki sem szólt érte, csak ő mondta, hogy sokat kellett fújnia. De rengetegen köhögnek, hurutosan is, nálunk ilyennel lehet menni simán.

Mondjuk nálunk azt se vették észre tavasszal, hogy alvásidőben 39 fokos láza lett a gyereknek (reggel még semmi tünet nem volt), én vettem észre az öltözőben hazafelé.

2022. dec. 5. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!