Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak az én gyerekemnél nem...

Csak az én gyerekemnél nem megy simán az ovikezdés?

Figyelt kérdés

Mindehol azt olvasom, hogy kb már az első nap játszik, eszik, van aki ott is alszik, max kis pityergés.

Ehhez képest az én gyerekem még 1 hét után is inkább csak figyeli a többieket, az óvónéni mellett van, a közös játékban sem vesz részt :(

Nyugtassatok meg, hogy nem egyedi eset az övé és hogy fogja ő is szeretni az ovit, fog játszani a többiekkel

2022. szept. 12. 19:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

Azért oda kell majd rá figyelni hogy tudjon beilleszkedni!

Én is ugyanígy kezdtem az oviban, senki nem foglalkozott azzal hogy közben a többiek kiközösítettek.. Utána már nem is tudtam beilleszkedni, én voltam a "fekete bárány"

És gondolom emiatt, de később már az iskolában sem ment a beilleszkedés. ott is ki lettem közösítve, gyakorlatilag végig csak bántottak a tízen pár év alatt... Ma meg emiatt felnőtt fejjel komoly szociális fóbiával küzdök!

Saját káromon tanultam meg hogy ezt nem szabad félvárról venni!

Most kell hogy kialakuljanak a szociális készségei, ha ez nem történik meg később gondjai lehetnek!

2022. szept. 12. 21:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Nyáron lett 3 éves, nem volt bölcsis. Persze, nyílván tudom, hogy nem az én gyerekem az egyetlen az univerzumban, akinek nem lett első nap kedvence az ovi, csak tényleg mindenhol azt olvasom, hallom, hogy minden szipi-szupi.

De lehet ez is olyan, mint annyi minden más a gyerekekkel kapcsolatban, ferdítenek, és a nehézségekről csak kevesen beszélnek...nem értem miért.

2022. szept. 12. 22:32
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Hordtad bármilyen közösségbe? Rendszeresen? Beszéltél neki az oviról? Mi várja ott?

Sok szülő nem készíti fel igazán a gyereket a közösségbe kerülésre. De van olyam is hogy az eleje szipi szupi aztán mikor rájön a gyerek h ez már örök program, akkor lesz sírós.

2022. szept. 13. 04:21
 14/16 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk minden "szipiszupi", 2,5 éves, nem volt bölcsis. Én is féltem, ezért sokat beszélgettünk az oviról. Tavasztól kezdve sétáltunk mindig az ovi felé, mikor kint voltak, néztük az ovisok már milyen nagyok, milyen jó nekik. Mondókákat mondtam, a babóca ovis részét megnéztük ezerszer, megbeszéltük mi fog ott történni. Minden nap szóba került milyen jó buli az ovi, sok nagykislany közé fog kerülni, ő is nagy már, millió játék, pici wc, együtt egyeznek, stb. Csupa olyan dolgot emeltem ki, amit tudom szeret. Komoly fél napos program volt fésűt, hajgumit, csatot, textilfilcet, váltócipőt venni az ovikezdéskez, ő választhatott ki mindent. Kinyomtattam a jelét, kiraktuk a szobájába, meséltem róla nekem mi volt a jelem, anya,.apa is volt.ovodás. Ilyenek meghozzák a kedvét. Minden reggel elmondom neki a napirendet mi lesz amíg ott van, és hogy mikor megyek érte. Soha nem mondok negatívat az oviról, pl. siess, vedd már fel a pólód, mert elkésünk, oviba kell mennünk. Helyette vegyük a pólót, anya indul oviba, az ovónéni már elkezdte kiosztani a reggelit. Ma kakaó lesz kaláccsal, gyere, azt szereted te is.

Szerintem az is segített, hogy sokat viszem játszótérre, ott gyerekek között van. Nektek is legyen valami több kisgyerekes programotok együtt.

2022. szept. 13. 06:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Édesanyám mesélt rólam. Állítólag már október volt mikor elkezdtem az "ovi ellen harcolni". Egy hónapig elfogadtam, aztán jött a hiszti kb. 2 hétig.
2022. szept. 13. 12:02
 16/16 anonim ***** válasza:
A tesom vegigsirta a 3 evet.. nem az rgesz napot bent,csak mikor bevittek
2022. szept. 13. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!