Ovitokban (Magyaro.) tartanak célzottan állatokat, hogy az ovisok gondozhassák, megfigyelhessék?
Érdekelnek részletek is, milyen állat, hányszor volt az oviban, milyen rendszerességgel, hogyan etetik, gondozzák; milyen részben a felnőttek ill gyerekek gondozzák; csoportszobába is bevittek-e, udvaron foglalkozhatnak-e vele, stb.
Vagy ha ismertek valakit, aki gyerekének (magyarországi) ovijában történt, az is jó.
Lányom bölcsődéjében halak voltak akváriumban. És egy teknős műanyag medencében az udvar elkerített részén.
Mindkettőt nagyon szerette a lányom 🙂
Örömmel olvasom, hogy "szőrös" állatka sehol sincs. Ugyanis, aki allergiás, annak az kínzás lenne.
De a halak, teknős stb. jó pofa szeribtem
Sajnos nincs, de szoktak hozni terápiás állatokat (kutyát főleg). A munkahelyem egy épületben van egy EGYMI-vel, oda minden héten hoznak terápiás kutyát, lovat, vadászgörényt.
De őket nyilván nem a gyerekek gondozzák.
A nagyfiam volt általános iskolájában viszont volt két gekkó az aulában, őket a gyerekeknek kellett gondozni.
Köszönöm a válaszokat! :) Egészen sokféle állatról van tapasztalatotok, örülök, hogy hazánkban is megjelennek állatok ovikban. :)
Kedves utolsó előtti: de, látod, ezek szerint vannak terápiás kutyák. Terápiás lovakról tudtam, csak nem ovik kapcsán. Az udvaron, elkerített rsézen szőrös állat is lehet, úgy gondolom.
Kedves utolsó előtti: nem gondolom, hogy nyilvánvaló, hogy kutyát nem gondoznak gyerekek. Hazánkban is gondoznak otthon gyerekekkel együtt kutyát, macskát ugyebár... Japánban meg kifejezetten bevett szokás, hogy a gyerekek naposi feladata kutya/cica etetése, és/vagy madaraké az udvaron.
"Fiamnál sincs ilyesmi, de azért japán nem hasonló magyarországgal. Ott egy kisgyerek pár éves koráig gyerek, onnantól tanul mijt egy gép. Még a nyári szünet is a tanulásról.szól, nem beszélve a magán órákról."
A válaszod félig felel csak meg a valóságnak, mert az ugyan igaz, hogy sajnos 5 éves koruktól tanulnak, mint a gép (a japán gyerekek), viszont más szempontból meg sajnos túlzottan megendedőek a gyerekekkel, elkényeztetik őket más szempontból a szülők... Pl ha a szülő sétál a gyerekeivel Japánban, akár bemennek egy boltba, a gyereknek bármit szabad, néha véletlen össze is törnek a kicsik egy-egy árucikket, a szülő meg esdekel és azt is kifizeti. De az eladók csak mosolyognak, hogy "milyen édi kisgyerek". Tehát ilyen szempontból nagyon is el vannak kapatva sajnos, a japán gyerekek, vagyis a többségük (leszámítva, hogy pici kortól nagyon udvarias beszédre is okítják őket). Az egészben az a szörnyű, hogy 12 éves korukban hirtelen, egyik napról a másikra törik meg őket kemény szabályokkal, főleg a fegyelem (és udvariasság) terén, és ez vezet aztán főleg a 12-15 évesek között ijime-hez, tehát hogy kiskamasz zalkatja társait, néha tanárt. Ez nem gyakori, de 12-15 éves kor között előfordul, és ebben a korban kiugró az öngyilkosságok aránya emiatt a zaklatott kamaszok között.
Elnézést a kitérőért, de ha már Japánnal való összehasonlítást is felvetettem, ennyit szerettem volna az illető válaszára is reagálni.
6os vagyok. Anyukám munkahelyén már 30 éve is volt állat Kisvárdán (Sz-Sz-B megye).
Itt meg most találják fel a spanyol viaszt :) XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!