Óvodákban miért nem lehet megoldani a pelenkázást a következő féle képpen?
Aki rendszeresen követi ezt a kategóriát, biztos olvasta már, amikor felvetődik, hogy óvodába miért nem mehet pelusos gyerek, hogy rendszeresen írják, hogy a kakis pelenka veszélyes hulladék, nem dobhatják ki, nincs engedélyük hulladékként tárolni, stb.
Bennem az felmerült, hogy akkor miért nem teszik be a használt pelenkát bezacskózva a szekrénybe, és majd anyuka/apuka elviszi és kidobja amikor megy a gyerekért? Hiszen, ha a nadrágot/gatyát/bugyit pisili vagy kakija össze a gyerek, azt is ugyanúgy tárolni kell a szekrényben, amíg érte nem megy a szülő, nem? Akkor meg már nem mindegy, hogy milyen kontextusban van a szekrényben addig? Ellenben kényelmesebb lenne. Milyen ellenérvek szólnak az általam írt opció ellen? Komolyan felmerült bennem.
4-es
A gatyát minimum kiöblítik, van ahol ki is mossák.
Azért nem lenne 20-25 mind pelenkás ez kb 3-4 gyerek lenne, és ebből kb 1-2 kakil be azt inkább haza viszik.
Szerintem nem is a napk{zbeni balesetek a gind, ha nem az alvásnál, mért jobb naponta cserélni mint, hogy inkább kapna egy pelust. Ez az ovikban egy ilyen csak azért is baromság. Az én gyerekeim szobatiszták lettek nem érint, de minden évben van 1-2 bölcsisem akit csesztetnek.
Ez a kuka f@szságot nem ertem, a bölcsiben sincs semilyen extra kukánk, megy a rendes kukába mint otthon.
Óvónő vagyok.
Nálunk ha baleset történik, van az óvodában mosógép és a dajka néni kimossa a gyermek ruháját. Sosem tároltunk a szekrényben pisis/kakis ruhát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!