Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van olyan óvoda ahol van...

Van olyan óvoda ahol van pelenkázás?

Figyelt kérdés

Ha még nem szobatiszta a gyerek teljesen, van olyan óvoda ahol vállalják a pelenkázását? Ha igen, hogyan történik? (Hol csinálják, hova teszik, stb.)

Ismertek olyant, aki oviban volt, és még pelenka volt rajta? Mi miatt kellett (melyikkel volt gond) és mennyi idő alatt oldódott meg?

2022. jún. 8. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ismerek. Volt sajnos emiatt problémánk, de végül megoldódott. Egyházi óvodában talán lett volna esélyünk pelenkásan jelentkezni, de leginkább azzal van a gond, hogy az állami óvodák hivatalosan nem kezelhetnek veszélyes hulladékot (pelenkát), tehát ha ki is cserélik - viszont bútorzat és eszközök erre nincsenek, mert az építési berendezési tervekben nincs szó pelenkázóról!!!! - nem dobhatják ki és ott vár majd zacskóban délután az öltözőben. Ilyet pl hallottam már. De nem tudom melyik ovi volt.

A környékünkön az összesnek a házirendjében ott van a szobatisztaság elvárása és hogy nem kezelhetnek pelenkát.

2022. jún. 8. 14:37
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Nalunk be sem veszik az oviba ha nem szobatiszta
2022. jún. 8. 14:48
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Esetleg magán óvoda vállal nem szobatiszta gyerkőcöt. Állami ovi szerintem nem.
2022. jún. 8. 15:12
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Öltöztetik..

Alváshoz pelusozzák őket..

Ha nagyon bekakkantós még akkor adnak pelust elvileg, de ilyen nincs.

Állva rájukadják a pelust a mosdóban, ahogy láttam.. levételnél nem voltam ott.

Napközben a leggyakoribb a 4 öltöztetéses gyerek.

Pedig fixen és gyakran mennek pisilni.

Sima állami kisvárosi ovi.

2022. jún. 8. 15:54
 5/12 anonim ***** válasza:
60%
Ahol van mini csoport. A lányom 2,5 évesen kezdte, nem volt szobatiszta, ahogy sok más gyerek sem. Szeptembertől nem tudom, hogyan lesz, mert még mindig nem szobatiszta. De ismerősöm egy másik óvodába íratta be a gyerekét (3 éves) és ott decemberig adtak haladékot a szobatisztaságra. Tehát akkor gondolom, ott is van pelenkázásra lehetőség. Ugyanúgy átöltöztetik, mint aki bepisil. Bugyi pelenkát várnak el, mert bugyiként tudják használni, sokan ott szoknak rá a vécézésre. És persze popsitörlőt is érdemes bevinni, annak ellenére, hogy volt bent amúgyis, de én inkább vittem pluszban.
2022. jún. 8. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk csak alváshoz pelusoznak. Alap feltétel az ébrenléti szobatisztaság.
2022. jún. 8. 16:34
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
A lànyunk nem lesz 3 èves, amikor kezdi az ovit, ezèrt megkèrdeztèk szobatiszta e, mert ha nem, azt is megoldjàk. Àllami ovi belvàros. Nem tudom, hogy oldjàk meg, mert jò ideje szobatiszta.
2022. jún. 8. 16:41
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Én ismerek olyat, aki pelusosan ment oviba. Hogy hová tették? Gondolom a kukába... Hol pelenkázták? Minden oviban van fürdőszoba, zuhanyzási lehetőség az esetleges balesetekre. Egy bugyi pelust felvenni pont annyi, mint egy bugyit/gatyát. A fürdőben ezt el lehet intézni, nem kell pelenkázólap, mint a bölcsibe.

Máskülönben szerinted, ha jön egy ellenőr majd áttúrja a kukát, hogy van e benne kakis pelus? Ne vicceljünk már!

A szobatisztaság alapvetően az óvodai jelentkezés feltétele. De! Kivételek mindig vannak. Csomó gyerek pl szobatiszta, de nem ágytiszta még 3 évesen és inkább ráadják a pelust, minthogy pisiben ússzon minden nap az ágyikója. Szóval ahol rugalmasak, ott megoldják. Ahol meg nem rugalmasak ott nem csak pelus, hanem más téren is baszogatva lesz a szülő és a gyerek is.

2022. jún. 8. 17:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Gyerekem szobatisztán kezdte az ovit, de annyi változás történt az életében, hogy emiatt megszűnt a szobatisztaság és másfél hónapig bugyipelussal járt oviba. Kb. 8-12-ig volt bent és sokszor azért pisilt is s ec-b
2022. jún. 8. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es folytatás

Szóval sokszor pisilt is a wc-re, csak a pelust nem akarta letenni. Így cserélni nem sokszor cserélték neki, 4 órát azért kibírt a bugyipelus, néha üres is volt. Nem csináltak ebből gondot az óvónők. De több pelusos is volt a csoportban.

2022. jún. 8. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!