Titeket altattak az oviban? Mikortól nem aludtatok délután? (s hányban születtél?)
A sok "oviban már nem alszik a gyerek" kérdés kapcsán vetődött fel bennem a kérdés.
Konkrétan az, hogy bár minket alapból nem altattak az oviban, mert olyan oviba jártam (Oda csak azért vitték a gyerekeket, hogy legyenek egy kicsit gyerekek közt, de 12-13 közt vittek haza mindenkit), de otthon se aludtam délután sohase, amióta emlékeim vannak (4 éves koromtól).
Sőt, emlékszek, hogy 1. osztály előtti nyáron, mikor nagybátyáméknál voltunk, a felesége megkérdezte, hogy mikor alszok délután, hogy ahhoz igazítsák a programokat. Én azt hittem, hogy ilyen csak az amerikai filmekben van, ő meg először nem is akarta elhinni, hogy nem alszok délután.
2001-es vagyok. (Meg nem tudom mennyire számít, de nem Magyarországon élek, hanem Erdélyben.)
Attól függ, mit értünk altatás alatt. 70-es években születtem, de amit akkoriban, azt a közelmúltban is tapasztaltam óvodákban (a tanulmányaim okán oviban is, suliban is dolgoztam már), nevezetesen van meseolvasás a pedagógus részéről, miután a gyermekeket lefekvéshez készítették elő -wc, puszi, simi, betakargatás-, utána pedig csendben kell lennie mindenkinek, hogy aki aludni szeretne, az tudjon.
Manapság is lehet eltérés óvodákban e vonatkozásban, de általában amelyik gyerkőc nem alszik, az játszhat csendesen az ágyikóján.
Amikor ovis voltam, biztos, hogy aludtam ott is minimum 5 éves koromig rendszeresen, utána nem rémlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!