Milyen óvodai jelek vannak?
Kisfiamat hamarosan beíratom az oviba, izgatottan várom a folyamatot. Tudom, nyilván majd ott kiderül mik közül választhatunk,
de akinek tavaly vagy néhány éve lett óvodás a gyermeke, mit választott?
A mi időnkben bögre, perec, fésű, hóember, vonat stb volt a választék, most is ilyenek vannak vagy “modernebb”? :)
Amúgy neked mi volt? (nekem kiskosár 🤷🏼♀️ ötletem sincs miért ezt választotta anyám)
Nekem körte volt a jelem. Nagylányunk az én gyerekkori óvodámban kezdett, itt a szülő kérheti mi legyen, ha nincs ötlete, akkor az óvónők döntik el. Én anno a saját jelemet kértem neki, ha jól tudom kb azóta nem volt a körte amióta én elballagtam 😅
Középső lányunknak cica lett a jele, ezt is én kértem. De ez már másik óvoda. Szeptembertől váltunk. Lehet akkor változik a jele, attól függ foglalt e már a cica.
Felénk ugyanazok még mindig.. :)
Nekem vitorlás hajó volt, a páromnak meg papír sárkány
Nàlunk “scamp” jelgyűjtemény volt;
Fa
Hajó
Szív
Masni
Vonat
Cica
Szivárvány
Autó
Nyuszi
Napocska
Traktor
Katica
Pillangó
Szóval klasszikusok
Közben megtalàltam kb
Saját csoportomból ilyenekre emlékszem:
Teherautó, virág, katica, gyertya, gyöngysor, alma, szilva, pöttyös labda, lepke, napocska, cseresznye, nekem pedig fagyi volt.
Egyik tesóm jele lufi, másiké pedig fenyőfa volt. A fenyőfás tesó csoportjából az egyik srác jele repülőgép volt.
Elvileg a jeleinket mi választhattuk ki, de nem emlékszem erre egyáltalán, de a fagyinak nagyon örültem, mert azt szeretem.
Szerintem ezek nem nagyon változnak. Olyan egyszerű figurák kellenek, amiket egy átlag kézügyességű gyerek le tud rajzolni.
Lányaimnak eper, körte, esernyő.
De van még halacska, virág, napocska, szív, gyöngysor, pillangó, létra, hajó stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!