Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Más szülő is csinál ilyent?

Más szülő is csinál ilyent?

Figyelt kérdés
Kislányom szeptemberben kezdte az óvodát. Nem is volt eleinte semmi baj, szerette, a beszoktatással sem volt probléma. Aztán jött az, hogy megharapott egy gyereket az óvodában. És aztán másikat... Mivel elég sűrűn történt ez meg, az óvónő tovább küldte a pedagógia szakszolgálathoz. El is mentünk, nagy problémát nem láttak nála, de azért elküldték pszichológushoz, és az óvodán belül is fejlesztésre. Sajnos még nem jutottunk el a pszichológushoz covid miatt, de természetesen rajta vagyunk az ügyön. Viszont az egyik kisgyerek anyukája már másodszorra küldi a képet a gyereke kezéről, hogy megint megharapta. Azt írta, nem hagyja annyiban és tovább megy az ügyben, viszi a gyerekét az orvoshoz. Amúgy ugyanaz az ő orvosuk is, tud a lányom viselkedéséről és a védőnő is. Ez az anyuka hajlamos beköpni, mert egyszer egy másik kisfiú hozzá vágott a fejéhez egy játékot (1 év körüliek voltak), és ment a védőnőhöz panaszkodni. Mennyire helytálló ez a viselkedés a részéről? Más gyereket is megharapott a lányom, mégsem küldtek képet a sérülésről. Sőt, múltkor szépen el tudtam beszélgetni az egyik érintett kisfiú anyukájával. Nem volt feldúlt, nem haragszik rám. Ez az anyuka meg rögtön támad. Járt vki hasonló cipőben? Hogyan lehet ezt kezelni? Megértem, hogy zavarja a dolog, de mégis mit vár el tőlem? Írtam, hogy sajnálom, jobbulást kivantam. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy mennyire normális, hogy képeket küld a serülésről? Bartánőm fia bölcsödés, mondta hogy ott szinte mindennaposak az ilyenek, mégsem küldözgetik az anyukák a képeket egymásnak. Vagy ez óvodában máshogy megy?

2022. febr. 11. 13:36
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
100%

Mi voltunk hasonló helyzetben. Az én lányomat harapta egy kislány.

Ok: ő akart azzal a lánnyal játszani, akivel a lányom (az nem felelt meg neki h hárman játszanak)

2 esetben az óvónő eztel fogadott, megnyugtattak h intézkednek stb.

3xra (az nagyon ronda harapás nyom volt)

Szóltam az óvónőknek h szeretném a szülőkkel megbeszélni a dolgot (akár az ő jelenlétükben is)

Beszéltem anyukával (kedves,, rendes, látszott h tényleg nagyon sajnálja, de nem tud mit kezdeni a dologgal. Elmondta mivel próbálkozott eddig) A lényeg: Azt tanácsolta, hogy kapjam el a lányát mikor megyek az enyémért.

Az óvónénik segédkeztek h pont ott legyen (meg ugye anyuka is tudta)

Elmondtam a kislánynak h nem szép dolog és h én mint xy anyukája megvéden a gyerekem. Nem durván, csak olyan nézéssel ( az a vérfagyasztó mamazilla nézés amitől a szomszéd is vigyázban áll)

Bejött.

Otthon elpanaszolta a kislány h mi történt, anyuka rákontrázott hogy ez a következménye ha bánt másokat, 3s még "olcsón" megúszta.

Nem h az én gyerekemet, de másét se harapta meg azóta 😅

Ilyen mikor értelmes felnőttek összeülnek és kitalálnak valamit.

Tudom most jönnek majd a "milyen gonoszsk vagyunk, megfélemlítettük" stb kommentek

Ami igaz is 😉

ettől még nem 3rzem rosszul magam emiatt

2022. febr. 11. 15:11
 22/58 anonim ***** válasza:
100%
19 a ped. szakszolgálat kalap kaka sok helyen. Ismerős gyerek 3 évnél idősebb, harapós, agresszív, ped. szakszolgálat szerint ez teljesen normális és minden gyerek ilyen. Legjobb helyre vitte a kérdező.
2022. febr. 11. 15:15
 23/58 anonim ***** válasza:
84%

Én is a megharapott kisgyerek anyukájával érzek együtt. Valószínűleg azért küldi a képet, mert nem változott (nem változtattál) a helyzeten és mérges.

Amik segíthetnek:

1. magánpszichológust keresel

2. ahány gyereket megharapott az oviban, otthon annyi játékát elveszed. Ha eltelt egy nap harapás nélkül, akkor egyet visszaadsz.

3. vihessen be magával a csoportba egy szundikendős plüsst, amit megharaphat.

Érdekelne, hogy mit jelent, hogy "nem találtak nagy gondot" a szakszolgálatnál. Ahogy tényleg elbagatellizálod a helyzetet, lehet, hogy a kis gondok valójában nagy gondok.

2022. febr. 11. 15:22
 24/58 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező te hagynád hogy a te gyereked harapdálják?

Oké, életkori akkor holnap az összes gyerek harapja meg a tiédet? Nem gyanús hogy rajta kívül a 10en nem tudom mennyi gyerek nem harap?

2022. febr. 11. 15:30
 25/58 A kérdező kommentje:
Több óráig voltunk a szakszolgálaton,beszélgettünk, papírokat töltöttünk. Azt mondták, különösebb problémát nem látnak, de azért tovább küldik fejlesztésre, pszichológushoz. Mint írtam, folyamatban van az ügy.
2022. febr. 11. 15:57
 26/58 A kérdező kommentje:
Amúgy nem nevelési tanácsot kértem, csak kérdeztem hogy mennyire normális, hogy egy anyuka küldözgeti a képeket, a többi meg nem.
2022. febr. 11. 15:58
 27/58 anonim ***** válasza:
80%
Nem látnak különösebb problémát? Legyen a gyerekük a tiéd csoporttársa és térjetek vissza rá.
2022. febr. 11. 15:58
 28/58 anonim ***** válasza:
82%

"mennyire normális, hogy egy anyuka küldözgeti a képeket, a többi meg nem."

Hihetetlen, hogy mennyire pofátlan vagy! Az emberek különbözően reagálnak, de itt a te gyerekeddel van baj és hidd el annak a szülönek sem tetszik, amelyik nem küld képet!

2022. febr. 11. 16:11
 29/58 anonim ***** válasza:
94%
Ha a szomszédod csivavája rendszeresen megharapná a gyerekedet, és a szomszéd azzal jönne, hogy de ez ennél a fajtánál teljesen normális, és nem tenne semmmit, akkor neked ez elfogadható helyzet lenne? Nekem 41 éve harapta meg nagyon durván egy gyerek két ujjamat, úgy hogy sokáig be volt kötözve, és a mai napig emlékszem rá. Lehet, hogy a többször megharapott kislány már gyomorgörccsel megy oviba, mert fél a gyerekedtől.
2022. febr. 11. 16:38
 30/58 anonim ***** válasza:
92%
A kérdésre válaszolva anyuka részéről normális a képküldözgetés. A te hozzáállásod viszont nem.
2022. febr. 11. 17:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!