Ez van nálatok is az oviban?
Csak a kapuig lehet vinni a gyereket a covid miatt.
De miért? Bent úgyis keverednek!
Nálunk be lehet vinni. Az intézményvezető egyénileg bírálhatja el.
De ez még mindig jobb opció, mintha zárás lenne, szerintem..
Mától nálunk is ez van. (Azt hittem, számítani fog valahol a 3 oltás, de nem tesznek senkivel sem kivételt.) Értelmét én sem nagyon látom, mert bármilyen vírus üti fel a fejét a családban, mindannyiunkon végigmegy. Gyerekek ugyanúgy beviszik és körbeadják. (Ugyanilyen logikátlanságnak láttam, amikor tavaly májusban a férjem nem lehetett bent a kislányom születésénél.)
Én is abban bízom, hogy zárás nem lesz... Ha ez az ára 🤷♀️
Tegnap írták FB-n, hogy mától ez van nálunk is.
És előre meg kell mondani, mikor visszük haza a gyereket, fél órás beosztásokban (tehát háromkor vagy fél négykor vagy négykor).
Igen, ez a döntés intézményvezetői hatáskör, tehát nem kell, hogy egységes legyen mindenütt.
Ezzel kapcsolatban a következő a helyzet nálunk.
Van egy kisiskolás gyerekünk is, aki a hét 3 napján fél négykor végez, a hét 2 napján negyed ötkor (szakkör miatt). Emiatt a fél négyes hazavitel a hét 3 napján csak mindkettőnk közreműködésével lehetséges, ami egyáltalán nem mindig adott (pl. hétfőnként én soha nem tudok segíteni ebben). A feleségem tanár, óráitól és ügyeleti beosztásától függ, melyik nap hány órakor végez. Az ügyeleti beosztás pedig csak aznap reggel lesz fix, amikor esetleg kiderül, hogy X tanárnő megbetegedett (vagy a gyereke), ezért ma az ügyeletes tanár marad az iskolában 4-ig vagy fél 5-ig (ami pl. kizárja, hogy egyáltalán odaérjen zárásig az óvodába). Amikor nincs ügyeletben a feleségem, akkor sok esetben 3 óra után pár perccel már oda tud érni az óvodába, de erre nincs garancia.
A gyereket meg elvileg az adott időre felöltöztetik, és úgy adják ki. Külön leírták, hogy pontosak legyünk, nehogy a gyerek megizzadjon bent és megfázzon utána kint.
Szerintem majd adnak lejjebb ebből a merevségből. Ha én adott időpontban odaérek a gyerekért és becsöngetek, csak nem küldenek el. Egyébként sem értem a szabályozást: ha 10 gyereket hazavinnének fél négykor, úgysem egyszerre végeznek a 10 gyerek öltöztetésével. Gondolom majd az lesz, hogy aki ott van, annak elkezdik öltöztetni a gyerekét és kész. Mondjuk így is lenne normális szerintem és el kéne felejteni ezt a félórás turnusokban történő, előre megszabott hazavitelt.
Igen!
Tájékoztattuk a szülőket, hogy a kapuig lehet csak kisérni a gyerekeket utána az csoport dadusa átveszi őket.
Reggel hatkor nyit az ovink.
A kapunyitás 6-kor,7-kor és 8-kor van.
Ha közben jön valaki akkor csengetnie kell és kimegy a portás a gyerekért.
Itt az a lényeg, hogy ne a szülők keveredjenek.
Kicsik az öltözők és egyszerre sok szülő volt benn.
Azt nem vállt be, hogy egyszerre csak 3 szülő tartózkodhatott az öltözőben.
A többi szülő meg kinn várakozott addig a hidegben.
Így kicsit gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!