Óvodapedagógusnak v. tanítónak tanulni segédmunkásság mellett mennyire kivitelezhető, mennyire bírható? Egyáltalán maradna-e erre idő és energia H-P-ig tartó napi 9 óra (fizikai) munka mellett? (Emiatt marad a levelező, nem tudom az ér-e valamit...?)
Viszonylag könnyű ez a fizikai munka, nem kőműves mellett dolgozom, emellett értettségivel és két nyelvvizsgával rendelkezem. De pár éve kijöttem a gyakorlatból, vagyis nem tudom tudja-e majd befogadni (úgy, ahogy az majd elvárható) az agyam az új ismeretanyagokat? Mindenkét szak esetében (igaz lehet rosszul tudom/láttam) elég sok a száraz tananyag, csúnya szóval élve: temérdek a magolni való... Nehéznek mondják a pszichológia részt és valakinek a fejlődéslélektan is száraz (volt).
Tényleg nem tudok semmi bizonyosat, még ismereteket gyűjtök csupán, de az már fix, hogy pályát tévesztettem - azonban (még) van/lenne időm ezt korrigálni. Kérdés, hogy ilyen munka mellett sikerül(het)-e?
Én tanítót végeztem levelezőn, de érettségi után kihagytam 4 évet. Az volt a legnehezebb az elején, hogy egy helyben üljek kb.10-12 órán keresztül, és hallgassam a sok okosságot. Kb.az első félévben végig úgy mentem haza, hogy szétrobbant a fejem, pedig addig egyáltalán nem voltam fejfájós. Ja, és előtte bemelegítettem egy továbbképzésen, de az se segített.
Én könnyen és gyorsan tanulok, ilyen gondom nem volt.
Nem lehetetlen.
Én 3 műszakos gyári meló mellett csináltam az óvodapedagógus képzést levelezőn. Lemondtam az alvásról sokszor, de valamit valamiért.🙂
Kéthetente pénteket szabaddá kell tenni. Jellemzően kéthetente p-sz van tanítás. Meg 1-1 kötelező gyakorlat (óralátogatás) hétközben és félévről félévre egyre hosszabb szakmai gyakorlat. 5-15-30-45 órásak. Végül 8 hetes összefüggő (tanítón).
Nem feltétlen a fizikai munka után nehéz, hanem a munkáltatóval ezeket lebizniszelni, hogy kell ennyi szabadság.
17 évvel az érettségi után kezdtem. Igaz, irodában dolgozom mellette.
Én első perctől imádom, feltölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!