Aki szokott otthon gyurmát főzni : hogy készülhet a sparos gyurma? Hey clay
A Sparossal mèg nem.talàlkoztam, de èn a legàltalànosabb neten talàlt receptet hasznalom
300 ml vìz
1 kis palack ètelfestèk
2 ek sò
2ek olaj
2 kk citromsav
250 g liszt
Liszten kìvül mindent összekeverek melegìtem, de nem forralom fel. Lisztet először kanalankent adom hozzà, aztàn beleborìtom. Addig kevergetem, forgatom alacsony làngon , mìg összeàll, ès nem ragacsos, hanem gyùrhatò àllagù nem lesz. Rövid hűles utàn àtgyùrom, es kèsz.
Ha mas az àllaga, akkor lehet, hogy kukoricakemènyìtővel vagy több olajjal lehet olyat csinàlni.
Igen, ezt ismerem. Ezt szoktam is :)
Sparos gyurmának azt nevezem amit most adnak a pénztárnál.
Mert az nem természetes.
Nem fogod tudni megcsinálni..
5, pont az a lényege, hogy kiszárad és agyagszerűvé válik (ezért clay, nem pedig dough).
Nem újra és újra felhasználható, hanem egyszer megcsinálja a gyerek a formát és hagyjátok megszáradni.
Amúgy tényleg érdekes az anyaga, de nem tetszik, hogy egyszeri.
Megvan 😃 ultra light air dry modeling clay-ne hívják, van fent videó is, recept is. Kukoricakeményítő, fehér folyékony sulis ragasztó, olaj és citromlé kell hozzá.
Aliexpressen is vehető. Szerintem ez lesz az 🙂
Megpróbálom elkészíteni, mert felcsigázott minket de nem kapható (6000 ért 1 gramm ajándékba egy 5 évesnek semmi)
Lehet ilyet venni hobbi boltokban, van levegőre száradó, de sütőben "kiszárítós", a neve polymerclay.
YouTube-on remek videók vannak mik készülnek belőle, és hogyan. Több színben forgalmazzák szinte mindig őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!