Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 2. nap és már a nevelési...

2. nap és már a nevelési tanácsadóba küldenek minket?!

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtük az ovit, amit elég jól bírt, viszont ma valahogy sokat sírt. Mindkét nap 1 órát volt csak bent.

Ma viszont az óvónő megjegyezte, hogy szerinte nagyon el van maradva a korához képest és jó lenne, ha felkeresnénk egy nevelési tanácsadót. Mindezt azzal indokolta, hogy nem nagyon akar a többiekkel játszani, a figyelme is csak 5-10 percre köthető le aztán sír utánam, meg, hogy nem nagyon beszél bent.

Szóltam már előre az óvónőknek, hogy a fiam sajnos nagyon anyás és tisztában vagyok vele, hogy nem lesz ez könnyű folyamat, ezenkívül elmondtam azt is, hogy a fiam ilyen típus, neki kell egy bizonyos idő, hogy feloldódjon.

A végén már odáig jutottunk, hogy az óvónő szerint a legjobb lenne a fiamnak egy speciális óvoda..

Én ezt teljesen korainak érzem 2 nap után, hogy valaki ilyennel jöjjön. Mondtam neki, hogy várjunk ezzel még pár hetet, hogy meglássuk a dolgokat, de ő már a héten akar intézkedni.

Ti mit szóltok ehhez?

2021. szept. 7. 21:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakember, de szerintem is korai kijelentenie, hogy bármi baj lenne a gyerekkel.

Eleve 2x1 óra az semmi. Nálunk az oviban van gyerek, aki most egy hét után is sír. (Amúgy nagyobb lányom elsős osztályában is).

Az én nagylányom októberben kezdte az ovit, de az óvónők kb tavasszal merték kijelenteni6, hogy szerintük érdemes lenne elvinni a pedagógia szakszolgálathoz. Pedig ő akkor már 4 éves elmúlt és ezek az óvónők is gyakorlott, nagy tapasztalattal rendelkező pedagógusok voltak. A védőnő, gyerekorvos amúgy ebben szerintem nem annyira kompetens. Keveset látják a gyereket, rövid ideig, akkor is kettesben a szülővel. Nekünk mindenre legyintettek, hogy teljesen rendben van a lányom.

A pedagógia szakszolgálat idegrendszeri éretlenséget állapított meg, szóval az óvónők jól látták, volt gond.

Majd újabb két év kellett, mire az óvónők rákérdeztek (még ekkor sem jelentettek ki semmit), hogy gondoltunk-e arra, hogy talán komolyabb a probléma. Mivel gondoltunk, mentünk tovább. A szakszolgálat szerint nem volt konolyabb gond, a pszichiátria szerint pedig valószínűleg enyhe autizmusa van. (Még nem volt meg a teljes vizsgálat, így egyértelműen ők sem mondták).

De speciális intézmény így sem kell neki, mert értelmileg teljesen rendben van. Semmi helye olyan iskolában, ahol értelmi fogyatékosok tanulnak, mert bár kicsit furább mint a többi gyerek, de nem buta. Így idén elkezdte az iskolát.

Egyébként is, a kis létszámú csoportok jellemzően magánovikban vannak. Annak ára pedig egy vagyon. Azért elég merész dolog ilyet ajánlgatni.

2021. szept. 9. 09:33
 22/23 anonim ***** válasza:
A pedagógusok minden kicsit problémásabb gyereknek speciális óvodát/iskolát szeretne. Én elvittem kivizsgáltatni a gyereket, és azt mondták kislétszámú, 10 fő alatti osztályt keressek neki. Mondtam, hogy ez mekkora marhaság, ismerik ők a magyar jogszabályokat? 15 fő alatt nem indul osztály! Vagy ha igen, azt hívják szegregáltnak.
2021. szept. 15. 22:48
 23/23 A kérdező kommentje:
A nehéz kezdés ellenére úgy tűnik, hogy végre sikeresen beszokott a fiam. Az összes óvónővel elvan, elkezdett nyitni a többi gyerek felé, nem sír már utánam.
2021. szept. 16. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!