Az létezik még óvodában, alsó tagozatban, hogy a gyerek addig nem állhat fel az asztaltól, amig meg nem ette a levest/főzelkéset/mindent a tányérjáról?
Na,hogy mit kapott tőlem az a két nyomorult amikor sírva jött ki a fiam,hogy nem engedték felállni az asztaltól..
Nem tették zsebre az biztos,ha nincs ott a gyerekem biztos,hogy egyesével nyomom le a Lego darabokat a torkukon,még úgy tettek mintha teljesen normális lenne bele kényszeríteni egy tányér ételt a gyerekekbe.
De szerintem látták rajtam,hogy ölni is tudnék mérgembemben (bár zengett is tőlem az egész épület,elég sokan mellém is álltak,főleg az anyuka aki addig figyelt kint a fiamra..).Kiderült,hogy nem az én fiam volt az első aki bűntetést kapott mert nem evett meg valamit ami nem ízlett neki,vagy 3 gyerek anyukája szintén felháborodva jött be utánam.
Ha valakinek valami nem ízlik,vagy elég volt az a mennyiség amit megevett (mert nem eszünk egyformán,és nincs egyforma ízlésünk,és a gyerekeknek sem kötelező egyformán étkezni!) akkor nem szabad bele kényszeríteni.Egy életre nyomot hagy a gyerekekben az ilyen erőszakos dolog.Azóta sem eszik meg egy falat gyümölcs levest sem.
Szakmai tapasztalat alapján és gyakorlatozás során különféle ovikból, később sulikból tapasztlatam már furcsa pedagógus attitűtödket, pl ilyet is, amit a kérdező kiírt.
Azonban ez pedagógiai és pszichológiai nonszensz.
Normális pedagógus nem erőlteti az evést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!