Évközben jár le a gyes, hogyan oldottátok meg?
Februári születésű a gyerekem, és ugyan még korai, 23-ban lesz aktuális, de azon gondolkodom, hogy így csak 23 szeptemberben lesz óvodaköteles, de a gyes februárban lejár, hogy oldjam meg?
A munkahelyem nem túl rugalmas, nem hiszem, hogy meghosszabbítják a fizetetlen szabit.
Felveszik ilyen esetben februárban az oviba? Mikor kell jeleznem az ovi felé, 22 májusában, akkor van a 23-as beiratkozás?
Érdemes lehet 22 szeptemberben beiratni, 2.5 évesen? ( Bár munkaviszony nélkül nem hiszem, hogy felveszik)
Ki hogyan oldotta meg ezt az átmeneti időszakot?
Sajnos a felvétel az adott településen lévő bölcsik, ovik férőhelyétől függ.
Nálunk pl nem veszik fel évközben se bölcsibe, se oviba. Varolista 1-2 év. Ovinál is csak abba veszik fel, ahova tartozik.
Megoldás az lehet, hogy beadod bölcsibe 2,5 evesen, majd onnan megy oviba 3,5 évesen.
De mindenképp telefonálj be a helyi intézményekbe, hogy lásd ott mi jelenleg a helyzet.
Az én egyik lányom decemberi születésű. Ő januárban kezdett.
Előző év májusában kellett beíratni. Nekünk szerencsénk is volt, mert az oviban mindig van hely, olyan kevés a körzetes.gyerek és felvesznek olyanokat is, aki évközben töltik. Ők ugye évvesztesek és négy évet járnak. Szóval ez olyan elő kiscsoport.
Bölcsi.
Márciusi, előtte decemberben kezdett a bölcsiben, 3,5 évesen pedig oviban.
2,5 évesen semmi esetre se adtam volna oviba, túl korai, márciusi kezdéssel kereken 3 évesen itt nem vették volna be.
Bölcsi
Nàlunk beveszik amúgy év közben vagy 2,5 évesen is,ha nincs kistesó, és szobatiszta
Ez is bölcsi és legfőképpen férőhelyfüggő. Az én kisebbik lányomat felvették úgy is, hogy decemberben irattuk be, január végén kezdett. De nálunk volt hely. Van bölcsi, ahol előtte akár 1 évvel is várólistára kell íratni, de ismerek olyat, aki a gyerek születése után már jelezte hogy ekkor és ekkor kezdene.
A gyest úgy tudom nem veszíted el, viszont nálunk csak olyan gyereket vesznek fel, akinek mindkét szülője visz munkáltatói igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!